Liviu Dragnea, presedintele PSD, si Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau, au efectuat o vizita de lucru, joi, la santierul de la Compartimentul de Radioterapie al Spitalului Judetean Bacau. La vizita a participat si deputatul Gabriel Vlase. Pe locul fostei cladiri inchise de sase ani, s-au ridicat pâna la acest moment parterul si un etaj al viitorului compartiment in care se vor trata de afectiuni oncologice mii de bacauani.

Pe santier, la momentul vizitei, erau zeci de muncitori. Se auzeau masinarii si era plin de materiale. Managerul unitatii spitalicesti, Adrian Popa, a indicat spatiul unde va fi montat acceleratorul de particule, la a carui constructie se lucreaza deja si care va sustine 15.000 de sedinte de tratament anual. In unitate vor fi 24 de paturi. „Este cea mai importanta investitie din ultimul mandat. Este un contract pe care l-am semnat in august 2015 si care are ca termen de finalizare, in cel mai pesimist scenariu, data de 15 august. Mai dureaza o luna, o luna si jumatate sa se calibreze aparatele care vor fi date in folosinta.

Din toamna, bacauanii se vor trata de afectiunile oncologice acasa, nu la Iasi sau Cluj. Este o investitie care are o semnificatie aparte pentru mine, ca presedinte de Consiliu Judetean, pentru ca va alina multe suferinte. E inca o dovada a faptului ca ne tinem de cuvânt, când ne apucam de un obiectiv il mai si terminam, spre deosebire de alte obiective din municipiu sau judet, care sunt abandonate pentru ca atunci când au fost initiate nu s-a avut in vedere si asigurarea finantarii”, a declarat presedintele Dragos Benea. Acesta a explicat importanta prezentei lui Liviu Dragnea pe santier, prin faptul ca aceasta investitie a fost aprobata in perioada in care acesta era ministru al Dezvoltarii.

PUBLICITATE

„Din pacate, in Bacau, ca si in alte parti din tara sunt români care sufera si care au nevoie de acest tip de tratament. Aici, faptul ca presedintele CJ a fost aplecat sa realizeze o strategie integrata, cu o componenta cum este Sanatatea, face ca dupa trei mandate sa lase obiective importante care vor face viata mai buna pentru bacauani. Sper ca cine va veni in locul lui macar sa continue acest program de dezvoltare, pentru ca mai sunt lucruri de facut”, a declarat Liviu Dragnea.

Au fost demarate si procedurile pentru a gasi specialistii care sa manevreze aparatura, pe lânga personalul medical.

Proiectantul general este SC SB Concept SRL, din Sibiu, iar constructorii, prin asociere, SC Varinak Europe Bucuresti si SC Terra Gaz Construct SRL Bucuresti. Valoarea investitiei este de 6 milioane de euro si se deruleaza prin Compania Nationala de Investitii. 6.000 de bacauani sunt inregistrati cu afectiuni oncologice, in prezent.

Dupa vizita la santierul din Bacau, Liviu Dragnea a plecat spre Onesti, unde a participat la lansarea candidaturii lui Nicolae Gnatiuc la Primaria Onesti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Crdeti ca le pasa de pacienti ?Nuuuuuu…In acea cladire noua a spitalului judetean este aparatura medicala care nu a fost folosita niciodata si a iesit si din garantie.Si acum alti bani ,sa ne lase cu propaganda ca ne obosesc.

LĂSAȚI UN MESAJ