Ai si tu un curcubeu, unul rosu, unul galben, violet sau cu toate culorile. Ai si tu o linie, ce faci cu ea? Prima linie imprimata pe retina curata a unui copil este cea de pe fruntea mamei, dreapta si subtire – de dragoste si bucurie, ingrosata si tremurânda – de ingrijorare. Linia fruntii mamei copilul o prelungeste, cu mânuta, spre linia infinita a orizontului; pâna la primul desen, timpul se uneste cu spatiul. „Desenul este punerea unei linii in jurul unei idei”, ne-a ramas de la Henri Matisse.

Toti copiii sunt si mari artisti, cum si marii artisti au suflet de copil: „Daca nu mai suntem copii, inseamna ca am murit de mult”, ne lasa mostenire Constantin Brâncusi.

Din pleoapa mamei, copilul a facut un curcubeu, iar DESTEPTAREA, impreuna cu prietenii, a provocat copiii din Bacau la un concurs de desene, care nu se putea numi decât “Curcubeie pe hârtie”, lansat cu mai bine de doua saptamâni inainte. Inainte de ziua de 1 Iunie, cunoscuta aproape in intreaga lume ca Ziua Internationala a Copilului. Peste 160 de copii, cu vârste intre doi si 14 ani, din foarte multe scoli si gradinite din Bacau, s-au inscris la concursul initiat si organizat de ziarul DESTEPTAREA. O linie in jurul unei idei. Multe idei in multe desene.

PUBLICITATE

_DSC0528

„Toti copiii sunt câstigatori, toate desenele sunt extraordinare. A fost, pentru noi, echipa Desteptarii, o bucurie si o incântare sa le premiem pe cele mai bune. La fel au fost si prietenii care ni s-au alaturat”, a spus Madalina Rotaru, redactor – coordonator de proiect. Miercuri, 1 Iunie, in Parcul „Cancicov”, festivitatea de premiere a adunat zeci de copii, parinti, bunici. Emotii, emotii, bucurie la auzul numelui strigat. Toti participantii au primit baloane si bomboane, multi diplome si cadouri.

Inainte de marea premiere, a fost organizat un concurs ad-hoc de desene, sponsorizat de Clubul Adamas.

_DSC0555

Fericiti pe curcubeie

DESTEPTAREA a premiat desenele a sase copii: Premiul „Curcubeie pe hârtie” – Luca Porumb (8 ani), homeschool – 250 lei, Teodora Adam (5,9 ani), Gradinita Lizuca – 250 lei, Darius Stefan Stan (4 ani), Gradinita Raza de Soare – 150 lei, Adelina Gherfi (7 ani), Scoala Cleja – 150 lei, Benedetta Birtolom (7 ani), Scoala Gimnaziala „Mihail Sadoveanu” – 100 lei, Chira Sofia Buda (6 ani), Scoala „Constantin Platon” – 100 lei.

Premiile prietenilor Desteptarii: Corso Cofetarie a oferit cinci premii: Mara Caralita (11 ani), Scoala 10 Bacau,
Aura Radu (14 ani), Birsanesti, Miruna Teodora Stoean (11 ani), C.N. Ferdinand I, Iustin Metanie (10 ani), Scoala „Constantin Platon”, Tudor Bogatoiu (cls a III-a), Scoala „Domnita Maria”.

Centrul „Parintii spun prezent”: Maria Miahela Cuzmin (9 ani), Scoala „Al. cel Bun”.

Premiile oferite de „Elitemob”: Daria Stefania Balau (10 ani), Scoala nr. 10, Ana Maria Fodor (9 ani), Scoala „Octavian Voicu”, Mihail Stirbu (12 ani), Scoala „George Bacovia”, Ania Bortun (6 ani) si Bleanda Matei (7 ani), Scoala „Alexandru cel Bun”.

Premiul „Lala play”: Ioana Stefania Maftei (7 ani), Palatul Copiilor, o petrecere de ziua ei de nastere.

Au mai oferit premii Office Expert (Romdyloffice): Catinca Cozma (2 ani), Timeea Ivas (2 ani), Anastasia Munteanu (2 ani), Gradinita „Pinocchio”, Alexandra Papadie (10 ani), Furtuna Daria (10 ani), Scoala “Constantin Platon”, iar „Matmedia” a acordat un premiu pentru o lucrare colectiva Andreea Badara (9 ani) si Rares Palade (9 ani), Scoala „Al. I. Cuza”. A urmat bine meritatele fotografii cu toti câstigatorii, apoi cu parintii si organizatorii.

La concursul ad-hoc de desene, „Portret de familie”, finalizat exact la incheierea festivitatii de premiere, Clubul Adamas a acordat 20 de premii, constânt in tichete pentru cursuri de dans.

Diploma „Desteptarea si prietenii”, pentru implicare activa si afectiva, a fost acordata Scolilor nr. 10, „Constantin Platon”, „Alexandru cel Bun”, „Spiru Haret”, „Domnita Maria”, “Al. I. Cuza” si Gradinitei „Pinocchio”, toate din Bacau, cât si Scolii Cleja. Oraganizatorii aduc multumiri Roxanei Tocila-Smil, pentru organizarea evenimentului, Alexandrei Bostan, pentru afis, si lui Vlad Nechifor, pentru conceptul diplomei!

A fost o experienta extraordinara, am intâlnit copii minunati si parinti de exceptie. Multumim tuturor!

Desenele primite in cadrul concursului nostru de 1 iunie

Posted by Desteptarea de Bacau on Wednesday, June 1, 2016

“De ce am fost alaturi de Desteptarea? Pentru a oferi un zâmbet copiilor de ziua lor si pentru a aduce un pic de bucurie in comunitate”
Dana Chiriac- director general Elitemob

Interviu in premiera si in exclusivitate, cu Teodora Adam, 5,9 ani, câstigatoare a Premiului “Curcubeie pe hârtie”: “Eu am mai participat la concursuri de desene. Imi place sa desenez, desenez de mica. Desenul meu este cum imi place mie sa merg pe bicicleta. O sa particip si la anul. O sa mai fie?”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ