Sedinta cu scântei ieri, la Consiliul Local. Daca pâna acum majoritatea penelista era in total acord cu initiativele propuse de executivul Primariei, ieri s-a schimbat foaia.

Proiectul care a stârnit discutii aprinse a fost cel de majorare a salariilor angajatilor din primarie si institutiile subordonate. Acesta a fost retras intr-o alta sedinta de consiliu, tocmai pentru ca nu respecta prevederile legale si era neclara.

Secretarul municipiului nu a dat avizul de legalitate, lucru care s-a repetat ieri, dupa ce la mapa a sosit acelasi proiect initiat de primarul Stavarache.
Discutiile s-au dus insa intr-o cu totul alta directie când a luat cuvântul consilierul local PNL Neculai Nechita, care a exprimat, dupa spusele sale, opinia grupului liberal din consiliu.

PUBLICITATE

“Dupa primul mandat, când a facut lucruri benefice pentru oras, primarul Stavarache parca a luat-o razna. L-au innebunit banii. Nu vreau sa mai aveti impresia ca suntem oamenii lui Stavarache. Suntem in situatia de a vota un proiect ilegal si discretionar al «bibliotecarului» (n.r. – primarul Romeo Stavarache)”, a declarat Nechita.

A fost imediat corectat de viceprimarul Vasile Tescaru, care a tinut sa precizeze ca punctul de vedere exprimat nu este cel al grupului liberal. “Aceasta declaratie politica nu a fost discutata in grup. A inceput sa functioneze opozitia liberala, observ!”.

Atacurile la adresa primarului nu s-au oprit aici, ba s-au repetat pe tot parcursul sedintei, Nechita comentând la toate proiectele initiate de edilul inca in functie sau de cei doi viceprimari ai sai. “Multumesc ca v-ati trezit! De ce ati votat cu ochii inchisi pâna acum?”, a fost si replica consilierului UNPR, Cristi Manolache.

In schimb, cel vizat direct de aceste acuzatii, primarul Romeo Stavarache, care nu a participat la sedinta, nu a dorit sa comenteze prea mult declaratiile consilierului local cândva loial. „Excesele verbale ale unora nu merita bagate in seama, si cu atât mai mult nu merita comentate”, a spus primarul Romeo Stavarache.

Majorarea salariala a fost aprobata

Secretarul Ovidiu Popovici a sustinut ca nu poate aproba proiectul de hotarâre privind majorarea salariala in forma propusa de primar, intrucât “normele tehnice cerute de lege nu sunt respectate, este formulat mult prea ambiguu si nu sunt sume in buget alocate pentru acest capitol”. Acesta a luat apararea angajatilor din primarie care lucreaza “in stres si frica de a semna orice fel de hârtie”, aratând ca de principiu este de acord cu majorarea lefurilor.

Intr-un final, proiectul amendat a trecut de votul consilierilor locali. Angajatii primariei si institutiilor subordonate vor primi salarii cu 12 la suta mai mari incepând cu 1 iulie 2015. Daca plafonul nu va acoperi majorarea salariala, drepturile lor vor fi sistate pâna la suplimentarea bugetului cu sumele necesare si se va dispune recuperarea acestora.

„Proiectul de hotarâre a fost elaborat in baza unei Hotarâri de Guvern, care admite majorari de pâna la 12%, si care se pune in aplicare prin dispozitie de primar, in calitatea sa de ordonator de credite. A fost totusi nevoie ca proiectul sa treaca prin Consiliul Local fiindca se aplica retroactiv, de la 1 iulie.

Avem banii necesari, fiindca am primit 1.618.000 lei, din care 930.000 merg la salariile din Primarie, 432.000 sunt pentru politie si 200.000 pentru noua organigrama a primariei. Domnul secretar al Primariei, prin modul in care trateaza aceste hotarâri, incalca flagrant legea”, a fost replica primarului Stavarache la toate acuzatiile care i s-au adus indirect in sedinta.

Andreea Gavrila
Ovidiu Pauliuc


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

11 COMENTARII

 1. DOMNILOR REDACTORI{2}/
  Traim intr-o CONFUZIE TOTALA.nu srim inca daca numitul ROMEO,.NE MAI REPREZINTA IN CONSILIUL LOCAL. deoarece este condamnat la “”domiciliu””si studiaza la BIBLIOTECA.,
  nU STIU de ce PNL-ul ,nu-l EXCLUDE din Organizatie,deoarece aFFURAT,adica a luat COMISIOANE ,la toate lucrarile executate de Primarie.,>iar domnii Consilieri,au VOTAT,cu mainile amandoua,ca sa-si iau si iei dreptul.
  10 la suta din PRIMARIE nu stiu ce sa FACA,,TOTI cei angajati pe timpul domnului{numit] ROMEO sant cu PILE,ocupa un SCAUN degeaba,o sa va dau un singur Exemplu,de fapt 2[doua\,”” numityl Muntanu Gheorghe,a vazut ca FURA PRIMARUL hai sa faca si el un mic Mezelic,adica sa-si i un apartament,iar Romeo a semnat cu buna stiinta???!!!!.d-na CRETU V.
  SEF BIROU ASOCIATII DE PROPRIETARI, HABAR NU ARE CE ATRIBUTIUNI ARE, STA CU CURUL PE BIROU SI SCRIE CE =I SPUNE ALTII,>NU AMERS ODATA PE TEREN SA VERIFICE O RECLAMATIE,NE PUNEM INTRBAREA CUM SA MERITE MARIRE DE SALARIU.
  Si exemplele pot continua ,dar trebuie sa vina Alegerile ,ca noua Conducere a Primariei sa faca CURAtenie Generala,cu toti functionarii care nu-si fac treaba./
  dar se pare ca Cainii Latra si URSUL merge inainte..

 2. Poftim replica la primar, care va sa zica tot de orgnigramna il doare sufletul. Se vede din filmari ca Adam, Stoican si Birzu nu prea suhnt de acord cu adevarurile spuse de Nechita.Felicitari consilierilor care s-au trezit din somnul Frumoasei din padurea adormita si felicitari dle Nechita, angajatii primariei sigur va iubesc!

 3. Domnul Nechita alerga cu multi ani in urma,sa stranga toti taximetristii din oras pentru a-l sustine pe fostul primar-Sechelariu(uraturi de sarbatori,afise electorale pe toate taxiurile la alegeri ,etc).Apoi a supervizat si sustinut trup si suflet campania electorala in cartierul Tache pentru actualul primar. Multe nopti pietdute pe la sprit cu domnulStavarache,domnul Barzu,domnul Sustac, s.a.m.d .Acum nu mai e bine nici asa,oare ce mana urmeaza sa fie muscata de acest papusar???!!!

  • Adevar graiesti fiule :)..partea proasta este ca multi vad, putini cunosc..in rest, acest “papusar” cum il numesti, incepe sa aiba pretentii de “mare om” si “intelectual”… pe cand nu e decat o lichea ordinara ce si-a facut vreo’ doi lei din prostiile lui cu taxiurile. PS. ai citi declaratia lui de avere? Uite aici: http://www.primariabacau.ro/fisiere/declaratii/avere/15-06-29-01-24-23Nechita_Neculai.pdf s-ar parea ca omul face majoritatea banilor din…produse agricole (pag.5) !!! Sa inteleg ca nu mai are nicio calitate la TransNic, societatea de taximetrie? Aceasta societate nu mai apare aici… S-a dezis de ea, cu toate ca toata ziua e la biroul societatii taxi din spatele Casei de Cultura, sau a mai incropit o noua inginerie (a se citi hotie) prin care sa sifoneze bani fara sa mai stat in vizorul multora… ?!??!

 4. Acest arestat stavarache, tine pe foarte multi in brate, oameni cu functii manageriale prin scoli si alte institutii publice. Deci traficul de influenta e la el acasa in sanul primariei bacau, dar cine trebuie sa sanctioneze asta se face ca nu vede, adica prefectul care este reprez legal al guvernului in Bacau.
  In fine, ne va merge din rau in mai rau cu indivizi ca cei de acum la conducerea orasului.

 5. “legalitate şi lucruri constructive” zice acest mare pe-na-list Marcel Nichita. curios cum acum ceva timp chiar Deşteptarea scria doar cateva dintre hotiile pe care le facea sub blânda ocrotire a primarului pe care l-a sustinut infocat in alegeri : https://www.desteptarea.ro/28785/ — frumos clipul: MARCEL NICHITA – catelul analfabet ajuns consilier, votat pe lista, la gramada, se chinuie sa citeasca cateva randuri, schingiund dramatic limba romana…Acum ma crede cineva ca si-a luat BAC-ul cu spaga acum 5-6 ani :)) ???

LĂSAȚI UN MESAJ