La data de 17 iulie a.c, în jurul orei 14.00, poliţiştii Biroului Rutier Bacău au efectuat cercetări pentru a stabili împrejurările producerii unui eveniment rutier în urma căruia o persoană a necesitat îngrijiri medicale.

Din primele verificări s-a stabilit că un bărbat de 71 ani, din comuna Mărgineni, în timp ce conducea un autoturism pe strada Nicu Enea din Bacău, ajungând la intersecţia cu strada Vadul Bistriţei, nu a respectat semnificaţia indicatorului “cedează trecerea” şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o femeie de 27 ani, din Bacău.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a femeii de 27 ani care a fost transportată la Spitalul Judeţean Bacău, unde a rămas internată.

Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,16mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 71 ani şi 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul victimei şi li-i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

VIDEO: Iulian Doboş

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.