Supranumit si omul foarfeca, nascut la 17 ianuarie 1928, Vidal Sasoon si-a deschis primul salon pe Bond Street în Londra la varsta de numai 26 de ani. Salonul era atât de mic încât trebuia sa astepti pe scari la coada ca sa fii tuns, însa vestea i s-a dus imediat si a început sa prospere pentru ca el a fost cel care a adus un plus de viata parului, de la parul sârmos si fara aspect, la coafurile jucause ridicate la rangul de arta matematica.

Astfel, salonul sau a ajuns unul din locurile în voga ale orasului, reusind sa îsi mareasca afacerea dupa doar doi ani. Mai târziu, în 1963, a creat celebra coafura bob care este populara si in ziua de astazi, salonul lui Sasoon devenind principalul reper al unei Londre vibrante si nonconformiste.

Ulterior si-a deschis primul salon international la New York, în 1964. Au urmat alte saloane în Toronto si Beverly Hills, precum si o academie de stil în Londra. Prima linie de produse de ingrijire a parului a lansat-o în 1973 cu sloganul „Daca tu nu arati bine, nici noi nu aratam bine”.

Vidal Sassoon a încetat din viata la vârsta de 84 de ani dupa o cariera în care a revolutionat modul în care parul poate arata. Acesta este recunoscut drept omul care a schimbat lumea cu o pereche de foarfece.

Catalin Lungu este un bacauan ca noi toti, însa singurul dintre români care a urmat cursuri si a predate la cea mai prestigioasa academie de coafuri din lume. Aceasta se afla în Londra si isi are bazele formate de vestitul Sassoon, care a schimbat principiile coafurilor in ceva mult mai excentric, ridicându-l la rangul de arta, tehnica ce a fost implementata si la noi prin intermediul lui. Profesor la Academia Sassoon, având privilegiul sa lucreze cu cei mai buni profesionişti din domeniu, a fost denumit omul care a adus tehnica Sassoon în România. Catalin Lungu a predat în Marea Britanie, Franta, Germania si a sustinut circa 150 de seminarii în tara, unde a instruit peste 1.500 de coafori.

Pentru mine, vizita la Academia Catalin Lungu, în cadrul programului de seminar cu stilisti din toata tara, a fost o experienta foarte placuta. Au participat stilisti cu experienţa de peste 7 ani, unii cu propriile saloane, dar toţi au avut de câştigat din tehnica lui Catalin. A fost o experienta inedita. Voi merge negresit si a doua oara.

Ioana Cristina Stan, studenta la Informatica, Facultatea de Stiinte, Universitatea „Vasile Alecsandri” din BacauPUBLICITATE