Valentin Porcișteanu a câștigat ediția 2019 a Raliului Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile.

La bordul unui Citroen C3 R5, echipajul Porcișteanu/ Dobre a dominat ediția a noua a raliului băcăuan care a contat pentru etapa a treia a Campionatului Național.

Victoria lui Porcișteanu relansează lupta pentru titlul national, asta în condițiile în care competiția băcăuană derulată în acest weekend a înregistrat absența campionului și liderului general, Simone Tempestini.

Revenit în circuitul competițional cu ocazia raliului de casă, pe care l-a și organizat, băcăuanul Adi Răspopa a urcat pe podiumul etapei a treia, la fel ca și Dan Gîrtofan, cel care, cu timpul de 03.34.80, a fost cel mai rapid pilot al ultimei probe, cea derulată la Racova și care a contat și ca power-stage.

”Ne bucură că am câștigat acest raliu. Știam că nu va fi ușor, însă, odată cu victoria din această etapă, suntem încrezători referitor la ceea ce va fi în continuare. Am făcut și spectacol, nu am mers la maximum, dar a fost sufcient cât să ne atingem obiectivul”, a declarant Vali Porcișteanu, care triumfă pentru a doua oară în Raliul Moldovei Bacău, precedentul succes fiind înregistrat în 2011, la ediția inaugurală.