Nu este zi in care sa nu aflam despre o intrare in insolventa, un faliment, masuri de concediere colectiva sau anunturi de pierderi uriase la incheierea bilantului. Iar toate acestea nu se refera la vreun magazinas de cartier, ci la uriasi ai industriei si comertului mondial, care pâna mai ieri reprezentau modele de success in afaceri.

Iar vestile proaste mai mult ca sigur nu se vor opri aici, din Statele Unite si pâna in Brazilia, din Europa si tocmai in Coreea de Sud, de-a lungui si de-a latul planetei existând spectrul unui haos economic incontrolabil si aducator de pierderi pentru toata lumea.

Deja pe strazile din intreaga lume bataile dintre manifestantii nemultumiti de viata tot mai grea si politie sau armata au devenit scene la ordinea zilei. Si nu cererile idealiste de reforme democratice sunt cel mai des auzite, ci solicitarile de masuri economice care sa aduca mai multi bani in casele celor ce depind de salariu, mai mic sau mai mare. Firesc, in corul revendicarilor se aud si strigate impotriva imigrantilor, a celor care vin si iau locurile de munca ale bastinasilor intr-o vreme când somajul a ajuns boala globala.

Jurnalistii italieni au atacat iar românii care isi rup spinarile pe santierele lor, acuzându-i inclusiv de faptul ca s-au adunat in structuri mafiote. Pai, daca sunt in Italia, nu or sa ia modelul japonezilor din yakuza, invata de la cei ce au inventat crima organizata europeana!

Nu stiu daca vrednicii italieni au calculate cât ar pierde daca mâine ar pleca de la ei milionul de muncitori români. S-ar descurca mai bine? In Franta, romii sunt demult calul de bataie al politicienilor, jurnalistilor si simplilor cetateni agasati de stilul de viata al acestora.

Solutii nu sunt in România, cum nu sunt nici in Franta la o problema ce tine, in primul si in primul rând, de nevoile economice ale celei mai sarace paturi sociale. De fapt, aceasta este constatarea ingrijoratoare – cei mai saraci cetateni devin muritori de foame si nimeni nu are solutii sa-i ajute.

Partea proasta este ca România in general, si Bacaul in special, nu are nici macar o sansa in acest razboi mondial economic, noi fiind victime sigure in bataia glontului.PUBLICITATE