Sunt peste 330 de străzi în municipiul Bacău, cu tot cu trecători și fundături, prin urmare planul de lucrări din vara aceasta ar trebui să fie unul ambițios.

„Ambițiile sunt mari, dar trebuie să plecăm de la bugetul alocat în 2017 pentru întreținerea și reabilitarea străzilor, susține Constantin Scripăț, viceprimarul Bacăului.

Întrucât bugetul este limitat, am stabilit niște criterii clare de selectare a străzilor pe care le asfaltăm.”

PUBLICITATE

Astfel, trebuie ca pe strada respectivă să nu fie planificate lucrări de investiții în următorii doi ani, pentru ca strada să nu fie spartă după ce a fost asfaltată. Se mai ține cont de starea de degradare a carosabilului. Primele în clasament sunt Arcadie Șeptilici, Prelungirea Bradului și Calea Bârladului, dar ultimele două nu îndeplinesc primul criteriu, pe acestea fiind în curs de execuție lucrări de investiții.

Un alt criteriu este nivelul traficului, cele mai traficate străzi, cu cei mai mulți utilizatori, fiind considerate urgențe. În sfârșit, se va încerca acoperirea tuturor cartierelor deoarece „toți cetățenii reclamă că sunt contribuabili și au dreptul să circule în condiții bune.”

Fiecare cu trotuarul lui…

Plecând de la aceste criterii, în ultima perioadă au fost efectuate lucrări pe străzile Arcadie Șeptilici (CFR), Alexandru Șafran, Narciselor (URA), Tipografilor (cartierul Miorița), Alecu Russo, Toamnei și aleile din jurul Școlii nr. 10 (Cornișa). Urmează să fie asfaltate str. Ciprian Porumbescu (Izvoare), parcarea din fața Complexului Șerbănești, Aleea Avram Iancu (zona Gării) și cea din fața Poliției Locale (lângă Insula de Agrement).

„Pe contractul de plombări și ridicarea la cotă a căminelor, răsuflătorilor și gaigherelor, în iulie s-au efectuat lucrări pe străzile Letea, Veronica Micle, Plopilor, Înfrățirii, Cornișa Bistriției, Pictor Andreescu, Alecu Russo, 22 Decembrie, Iosif Cocea, Calea Moinești, Calea Romanului, Bd. Unirii. În prezent se lucrează pe Castanilor și Carpați, apoi urmează Constructorilor și Electricienilor”, a explicat Constantin Scripăț. Mai există un contract în baza căruia au fost amenajate trotuarele de pe Calea Moinești, dar numai cele de pe partea dreaptă deoarece partea stângă a străzii aparține comunei Mărgineni.

„E o anomalie, aceiași care afectează lucrările de asfaltare de pe str. Arcadie Șeptilici, arată viceprimarul. Două treimi din stradă se află pe teritoriul municipiului Bacău și o treime pe domeniul comunei Mărgineni, iar pe acest tronson nu avem voie să investim.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Domnule SCRIPAT, poftiti ,va rog, pe Str. CARPATI si vedeti cum arata trotuarele( mai ales cel dinspre SCOALA), apoi aleea ce duce la scoala;nu mai vrem sa trecem cu copiii prin gropi sau ballti,ca anul trecut scolar!!! Mai aveti restante:cred ca noi suntem cei mai fraieriti din Bacau intrucat nu s-a amenajat parcarea din spatele blocului 14 (scara A,B…) ,DE ASFALTAT ERA MAI COMPLICAT!!!…Acum 2-3 zile s-a reusit IN SFARSIT toaletarea gardului viu: eram ca in padure!!!Abia reuseam sa intram in bloc…Regret ca n-am pozat tufisurile inainte de venirea lucratorilor de la SPATII VERZI , dar cred ca nu v-ar fi impresionat… va doare doar de gardul vilei dvs !!!Scuze: trimiteti un subaltern sa vada, sa constate cele relatate de mine , nu va deranjati, desi cu automobilul din dotarea Consiliului, nu v-ar fi asa de greu…CONSTATARE FARA REZOLVARI= ZERO !!! M-AS BUCURA SA VA CITESC SCUZELE, tot aici…chiar si promisiunile ferme …

  2. VA MARTURISESC CA NU SINT FAN SCRIPAT.LOCUIESC PE STRADA CARPATI.FAC CURATENIE IN CASA SI SAPTAMINA TRECUTA AM PACUT MAI MULTE DEPLASARI LA GHENA DE GUNOI….ZILNIC L-AM VAZUT PE VECEPRIMARUL SCRIPAT IN ZONA CU 2 ECHIPE DE MUNCITORI PE STRAZILE CASTANILOR,CARPATI, VIORELELOR…O ECHIPA PLOMBA STRAZILE SI ALEILE SI ALTA TOALETA GARDURILE VERZI SI TAIA IARBA. NU A IESIT TOTUL PERFECT DAR NICI NU SINT DEACORD IN TOTALITATE CU CIRCOTELILE CETATEANULUI INDIGNAT…RAMIN LA CONCLUZIA CA DACA AM AVEA MAI MULTI OAMENI IN PRIMARIE CA VICELE SCRIPAT ORASUL AR ARATA MULT MAI BINE…

  3. Domnule viceprimar locuitori de pe str progresului bl 12 sc d c e f de 27 de ani circula si parcheaza masinile prin gropi si noroi cand ploua la 200 de m de primarie va rugam sa ne reduceti taxele la nivel de cartier izvoare sau marginea judetului de reparare sau canalizare nu mai avem nici o speranta va rugam sa ne vizitati

  4. Nu voiam sa fac vreun comentariu, dar nu pot sa nu-i clarific viceprimarului pozitia strazii Iosif Cocea pe harta municipiului (acuma eu nu cred ca sunt doua strazi cu acelasi nume!… sau or fi?!}. Domnule vice, strada Iosif Cocea pormeste din Stefan cel Mare, din apropierea benzinariei, traverseaza 22 Decembrie, Logofat Tautu, Prieteniei si se termina, in spatele pietii, in Bucium. Clar, nu? Ati pomenit-o cu lucrari facute care constau in ridicarea la cota a capacelor de canalizare. Pai nu-i chiar asa. Vedeti caminul din fata blocului 7 si mai sunt, asta o data, si apoi puteti sa specificati care-i cota la care s-au ridicat ? Spun asta pentru ca strada este sparta pe 30% din suprafata si decopertata, de stratul de asfalt electoral turnat in 2008 peste betonul nereparat, pe restul. Asa ca arata tot “o groapa si-o hirtoapa”. Mai mult sunt gaighere cu 5-7 cm peste cea mai inalta cota din sectiunea drumului. La ce ajuta?! Cota carui fund de groapa ati luat-o ca referinta cind ati verificat ce v-au povestit drumarii contractanti? Poate aveti dreptate sa va laudati si nu stim noi. Cit priveste afirmatia ironica cu privire la faptul ca toti cetatenii cotribuabili doresc sa fie tratati egal, va rog sa reveniti cu precizari. Ce va deranjeaza, nu au dreptate? Nu-i sfidati domnule, mai bine vedeti de ce nu aveti bani la buget. De ce trebuie sa platiti lucrari angajate din fonduri UE(2007- 2013+2) de la bugetul local? Cum ati urmarit contractele si cum recuperati fondurile irosite de la vinovati ? Asta sa spuneti cetatenilor incovoiati de taxe, dar fara sa beneficeze de ceva de pe urma lor. Ei vad ca nepriceperea si delasarea administratiei nu lasa Bacaul sa depaseasca nivelul de dezvoltare al unei comune din Ardeal. Sa nu incercati sa spuneti ca “municipiul nu a fost grevat de neutilizarea sau de utilizarea cu deficiente a fondurilor europene”(cum mai fac unii functionari din Primarie), ca rascolim insula, Milcovul, Stefan cel Mare, termicele si altele, si fazarile si cite si mai cite.. Astia-s banii care v-au limitat bugetul , ca si datoriile de restituit si alocarile pentru studii fara finalitate, susanelele, etc. Nu mai plingeti!

  5. Mi-am propus sa merg ”pe teren ”( cum trebuie sa mearga colegii d-lui Scripat , fiind platiti de noi cetatenii indignati sau nu ) si ce constat?? TOT CE A FOST SESIZAT de cetatenul indignat in 12 august a.c. confirm si eu care locuiesc tot pe CATPATI !!! Marian CLIPA daca tacea filosof ramanea : cum sa nege un fapt verificabil???El trebuia sa ”se lupte ” cu parerile unui om care aduce la cunostinta edililor restantele muncii lor care sa contribuie la imbunatatirea vietii noastre a tuturor, nu a cerut ceva pentru persoana sa !!!Chiar ar fi bine sa vina si alte pareri ale locatarilor de pe CARPATI. EU DORESC REZOLVAREA PROBLEMELOR ridicate in acel comentariu, sunt chiar foarte INDIGNAT !!!

LĂSAȚI UN MESAJ