11 decembrie 2023
ActualitateViceprimarul Liviu Miroșeanu speră la un vot responsabil al Opoziției pentru dezvoltarea...

Viceprimarul Liviu Miroșeanu speră la un vot responsabil al Opoziției pentru dezvoltarea Bacăului

Viceprimarul Bacăului, Liviu Miroșeanu, a făcut un apel la responsabilitate către consilierii opoziției din Consiliul Local Bacău, cerându-le să pună dezvoltarea orașului și nevoile locuitorilor înaintea orgoliilor politice. Declarația a venit în contextul dezbaterii repetate a unor proiecte de rezistență urbană pentru cinci zone din oraș, programată pentru vineri, 6 octombrie.

Liviu Miroșeanu spune că la precedentele ședințe, proiectele care urmăreau să îmbunătățească condițiile de viață pentru mii de băcăuani au fost, din păcate, transformate în mize politice și orgolii, iar ședințele în platforme electorale. Proiecte benefice, precum amenajarea a aproape 1.000 de noi locuri de parcare pentru autoturisme, 92 de noi locuri pentru motociclete, 162 de noi locuri pentru biciclete, cinci stații de încărcare electrică și două hectare de spații verzi în locul unor garaje insalubre și căi de acces neconforme, au fost blocate de consilierii opoziției.

Zonele vizate de aceste proiecte sunt Logofăt Tăutu, Neagoe Vodă, Banca Națională, Slănicului, Ștefan cel Mare, Iosif Cocea, 22 Decembrie, Garofiței, Castanilor, Mărășești și Carpați, iar locuitorii acestor zone merită condiții mai bune de trai.Viceprimarul Miroșeanu a subliniat importanța dezvoltării acestor zone și a spus: “Dacă doriți cu adevărat dezvoltarea orașului, consilierii locali care au respins de nenumărate ori aceste proiecte fără argumente pertinente au acum ocazia să se revanșeze. Un vot în favoarea acestor proiecte înseamnă o șansă mai bună pentru băcăuani. Ei au dreptul la parcări moderne în locul garajelor, au dreptul la spații verzi, locuri de joacă, mobilier urban și căi de acces.”

Viceprimarul a mai adăugat că, dincolo de ambițiile politice de neînțeles, atitudinea dăunătoare a opoziției încetinește dezvoltarea orașului și pune în pericol investițiile necesare. El și-a exprimat speranța că consilierii opoziției vor înțelege importanța acestor proiecte și vor vota în favoarea dezvoltării zonelor menționate.

Cu votul favorabil al opoziției, Bacăul ar putea beneficia de investiții semnificative pentru îmbunătățirea infrastructurii urbane și a calității vieții pentru mii de locuitori. Acest vot ar putea demonstra că interesul comunității este mai presus de interesele politice personale și ar putea marca un pas important către dezvoltarea și modernizarea orașului Bacău.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri