11 decembrie 2023
ActualitateViceprimarul Liviu Miroșeanu anunță planuri pentru transformarea Străzii Prieteniei în Zonă Pietonală

Viceprimarul Liviu Miroșeanu anunță planuri pentru transformarea Străzii Prieteniei în Zonă Pietonală

Viceprimarul Liviu Miroșeanu a anunțat planuri ambițioase pentru strada Prieteniei, din zona Pieței Nord din Bacău.

Săptămâna trecută, viceprimarul a făcut o vizită în cartierul respectiv și a luat pulsul comunității locale. Aici, a avut ocazia să discute direct cu locuitorii și să asculte cu atenție dorințele și preocupările lor. Viceprimarul spune că majoritatea rezidenților au exprimat deschis dorința de a transforma strada Prieteniei într-o zonă pietonală, în scopul creării unui mediu mai sigur și plăcut pentru comunitate.

Pentru a transforma această dorință în realitate, viceprimarul Miroșeanu a convocat o ședință extraordinară a Comisiei de Circulație la finalul săptămânii trecute. În cadrul acestei ședințe, el a solicitat avizul Poliției Rutiere pentru interzicerea circulației pe toată perioada lucrărilor necesare transformării străzii în zonă pietonală.Viceprimarul a subliniat importanța de a găsi cele mai bune alternative pentru a asigura atât siguranța locuitorilor din zonă, cât și fluidizarea traficului în oraș pe măsură ce proiectul în desfășurare va lua sfârșit. De asemenea, el a promis că, la finalul lucrărilor, se va reevalua situația zonei și se va lua cea mai bună decizie pentru toate părțile implicate.

Anterior și viceprimarul Cristian Ghingheș a propus transformarea străzii în zona pentru pietoni: “Acesta ar fi votul meu dacă aș mai fi membru al Comisiei de circulație pe care am înființat-o în 2021 la nivelul municipiului Bacău. Mi se pare o idee binevenită de pe urma căreia ar avea de câștigat tot cartierul, în acord cu proiectul de reamenajare a străzii implementat ca parte a pachetului e mobilitate urbană și finanțat prin Programul Operațional Regional”, a scris viceprimarul pe facebook.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri