Lăsat fără sprijin politic de organizația ALDE Bacău, viceprimarul Dragoș Ștefan a declarat, luni, într-o conferință de presă că locul său și al colegilor din organizația municipală este în altă parte. Dragoș Ștefan spune că așteaptă întâi finalizarea procedurilor din partea partidului și abia apoi va lua o decizie. Deasemenea, a refuzat să comenteze dacă se va reorienta către PNL sau USR.

Dragoș Ștefan spune că i s-a reproșat că ar fi făcut opoziție în consiliul local Bacău mai mult decât actuala Opoziție, că s-a împotrivit modificărilor la taxa de salubrizare și a criticat SSPM.

“Mi s-a reproșat că am votat la Referendum, deși partidul a spus să nu votăm, că am împărțit flori de 8 Martie în nume propriu și nu în numele partidului și că finanțez un site politic de pamflet pentru a-mi denigra colegii”, a spus Dragoș Ștefan.

El a declarat că nu a fost surprins de atitudinea partidului față de el, relațiile glaciale cu președintele Constantin Avram fiind mai vechi.

“Aștept procedurile din partea partidului și apoi vom lua o decizie. Locul nostru este în altă parte și nu în ALDE”, a mai spus el.

Există informații cum că atât viceprimarul Dragoș Ștefan cât și o parte din conducerea organizației municipale a ALDE va migra către PMP.