Consilierii locali din Buhoci au decis sa-l destituie din functie pe viceprimarul Iustin Stoica. Este un nou episod din razboiul purtat de alesi si cetateni cu Primaria, conflicte existând si in trecut. Initiatorul HCL a fost Dumitru Munteanu, consilier PER, care sustine ca doua au fost motivele deciziei:

„Prima a fost faptul ca unui candidat care a participat la un concurs pentru postul de referent pe mediu i s-au dat atât subiectele, cât si raspunsurile. Doi: a inlesnit unei firme care se ocupa de cresterea pasarilor sa depoziteze deseuri in Buhoci, pe domeniul public.”

Ecologistul afirma ca locuitorii din Coteni, deranjati de mirosul ingrozitor, l-au anuntat si pe el, si Garda de Mediu. „Primarul il sustine pe Stoica si afirma ca prea dramatizam faptul ca s-au adus niste gunoaie, acolo! Noi nu suntem in subordinea lui, nici a viceprimarului, suntem alesi de cetateni, ca sa le aparam drepturile” mai precizeaza Munteanu.

PUBLICITATE

„Motivele invocate nu stau in picioare, arata primarul Cristian Istoc. Isi dau cu parerea tot felul de oameni care nu sunt specialisti.” Istoc vrea sa faca echipa, in continuare, cu Stoica si crede ca acesta va fi reales in functia de viceprimar: „Impreuna, vrem sa finalizam sistemul de apa-canalizare si sa realizam proiectul de asfaltare a tuturor drumurilor”, sustine edilul sef.

„Voi actiona pe calea civila”

Viceprimarul Iustin Stoica afirma ca acuzatiile consilierilor sunt neintemeiate si puerile: „Am adus o masina de gunoi pe un teren care apartine socrilor mei, nu este domeniu public. Garda de Mediu a constatat doar ca nu era macerat”.

Consilierii au votat pentru schimbarea lui din functie din cauza ca „eu sunt omul care deranjeaza. Eu ii puneam la punct pe unii, iar ceilalti au votat asa, pentru ca au fost amenintati.” Nu va contesta in contencios, deoarece nu este eficient.

„Se va anula hotarârea CL, dar ei o vor lua de la inceput. Voi actiona pe calea civila, pentru defaimare”, arata Stoica. Insa, nici consilierii nu se lasa. Ieri, ei au anuntat Inspectoratul de Politie al Judetului, Garda de Mediu si Directia Sanitara Veterinara ca, pe 14 mai, in Coteni, „s-a depozitat o cantitate de aproximativ 30 de tone de gunoi, amestecat cu pasari moarte”, provenind de la o ferma, gunoi care „degaja un miros pestilential.”

10364217_711619902209390_275029190345600128_n

Cum locuitorii au inceput sa faca poze, soferul masinii „s-a speriat si a basculat incarcatura in râul Siret.” Chiar daca CL Buhoci a atasat la sesizare fotografii si declaratii ale martorilor, e de presupus ca institutiile sesizate vor demara propriile cercetari.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Imi pare rau pentru fostul viceprimar, dar pare ca Dumnezeu i-a luat mintile de un an incoace. Un barbat puternic accepta greseala comisa, isi cere scuze si merge inainte fara sa caute motive prin care sa explice inexplicabilul. Un barbat adevarat nu minte in continuare dupa ce a fost prins cu ocaua mica, zicand ca ceea ce a vazut tot satul nu era adevarat.

  2. terenul pe care sa depozitat gunoiul era al primariei sau al lui?

    si daca acel candidat a avut subiectele de ce nu a castigat concursul? a primit bani cand a dat subiectele? nu i asa ca e frumoasa politica? nu conteaza cat muncesti…daca stai in calea unora care au de recuperat niste bani ca sa isi plateasca pacatele din campanie esti dat la o parte. oare ii vor plati orele suplimentare ( vreo 1000) . Nu este asa doamna Odobisteanu? Nu este asa domnule Istoc? Nu este asa domnule Antuca? dar, pentru ca a invatat sa citeasca printre randuri…este o amenintare pentru consiliul local. Succes noului viceprimar.

LĂSAȚI UN MESAJ