20 aprilie 2024
ActualitateVIAŢA E FĂCUTĂ DIN ALEGERI: Chipul, oglinda sufletului

VIAŢA E FĂCUTĂ DIN ALEGERI: Chipul, oglinda sufletului

„Aşadar cât mai sunt încă, în a vieţii mele floare,
Nu răpiţi a mele visuri! Ah! lăsaţi a mea candoare!
………………………………………………………………………..
De defectele femeii daţi-mi voie a fugi,
Voi să fiu frumoasă, însă fără artă, fără a şti
Farmecul ce naşte-n mine şi puterea ce o are
N-am nevoie a cunoaşte! – În dorinţa cea mai mare
De-a trăi în mulţumirea nedescrisă: c-am păstrat
A mea inimă uşoară şi al meu suflet nepătat!”
Iulia Haşdeu

Poeţii, pictorii şi sculptorii au avut întotdeauna ca sursă de inspiraţie în operele lor frumuseţea feminină. Noi femeile, dorim să fim frumoase la chip şi suflet.

Atât bucuria, cât şi tristeţea sunt definitorii atunci când vrem să avem un ten proaspăt, luminos şi strălucitor. De cele mai multe ori, atunci când nu arătăm bine, dăm vina pe variaţiile ciclice. Dar, nu sunt singurele care ne pot perturba tenul astfel încât chipul să nu mai fie la fel de catifelat şi proaspăt.



Viaţa noastră în prezent se desfăşoară cu paşi mult mai rapizi ca înainte şi nu este de mirare că stresul, anxietatea şi oboseala ne ajung din urmă. Emoţiile negative nu numai că ne presează psihic, ci au o influenţă atât de mare asupra organismului nostru încât pielea se poate îmbolnăvi. Neurodermita şi herpesul pot fi consecinţe ale stresului. În timp, pielea devine uscată şi îmbătrânim prematur.
Pielea este cel mai mare organ al corpului. Ea nu reprezintă numai „ambalajul” nostru, ci ne şi protejează împotriva factorilor din mediul înconjurător şi împotriva agenţilor patogeni. De asemenea, pielea previne deshidratarea corpului. Ea asigură un nivel constant de temperatură în corp, respectiv 36-37 grade C. În piele se găsesc diferiţi receptori, conectaţi la creier prin intermediul unor trasee nervoase. Aceşti receptori reacţionează la presiune, mişcare, frig, căldură sau leziuni.
Procesul de îmbătrânire, mediul, poluarea, fumatul şi expunerea excesivă la soare sunt factori care pot deteriora pielea şi perturba mecanismul de hidratare.

Pielea uscată sau deshidratată întotdeauna oferă un disconfort şi grăbeşte îmbătrânirea. Pielea deshidratată este săracă în apă (senzaţia de piele strânsă, persistă liniile fine de deshidratare, aspect term) şi pielea uscată este săracă în lipide (riduri fine, senzaţia de piele întinsă, lipsa de supleţe, mai fragilă şi sensibilă).

Ca urmare a înaintării în vârstă şi a acţiunii agenţilor atmosferici, pielea se deteriorează treptat, îşi pierde elasticitatea şi apar acele pliuri cunoscute sub denumirea de riduri. Radiaţiile ultraviolete accelerează îmbătrânirea pielii şi provoacă riduri. Acestea pătrund profund în straturile pielii, deteriorează ţesutul conjunctiv astfel riscul de a dezvolta cancere de piele creşte.

Cum putem păstra supleţea şi elasticitatea pielii?

Printr-o nutriţie corectă, odihnă, sport şi îngrijire permanentă putem avea o piele sănătoasă. Orice ten fin şi strălucitor va avea întotdeauna puterea să schimbe nu numai aspectul fizic, ci şi starea noastră psihică. Astăzi se vorbeşte din ce în ce mai des de îngrijirea pielii. În fond ea există, este la îndemâna noastră. Dar noi avem „timp pentru noi” astfel încât să ne îngrijim pielea?
Frumuseţea nu este doar un dar cu care ne-a înzestrat natura. Trebuie să întreţinem ceea ce ne-a fost oferit astfel încât să întârziem procesul de îmbătrânire cât mai mult posibil. Atunci când ne gândim la „frumuseţe” pierdem infinitul pe care îl cuprinde acest cuvânt. Oricare ar fi forma pe care o percepem atunci când ne referim la frumuseţe, există soluţii diverse care reuşesc să revoluţioneze natura, reparând-o, întinerind-o şi perfecţionând-o.

Demachierea şi hidratarea sunt foarte importante pentru a avea un ten sănătos şi luminos. Modul în care arătăm în viaţa de zi cu zi ne ajută foarte mult la construirea încrederii în sine.
Conceptul de ÎNFRUMUSEŢARE integrează ultimele descoperiri ştiinţifice deoarece acestea sunt acum disponibile pe piaţă. Ne confruntăm cu toate tipurile de probleme de piele: deficienţa energetică sau hormonală, riduri şi cicatrici, pete pigmentare, seboree supraactivă, acnee, pete roşii difuze şi rozacee. Abordarea terapeutică pentru problemele enumerate este la îndemâna noastră în prezent. Cu bucurie spun acest lucru, în cunoştinţă de cauză. Timp de peste zece ani am studiat şi am căutat soluţii pentru a păstra tenul tânăr, strălucitor, lipsit de imperfecţiuni.

Terapiile cu ajutorul produselor originale disponibile acum pe piaţă şi cu ajutorul aparatelor medicale de ultimă generaţie ne permit să atacăm toate problemele pielii cu succes. Ingredientele active folosite sunt în foarte mare concentraţie în aceste tratamente. Pot fi urmărite cele trei axe ale liniei „Hidratare, Nutriţie, Fermitate”, pentru a produce o stimulare din profunzime a metabolismului celular şi pentru a produce nutrienţii esenţiali pentru a menţine un ten cu aspect tânăr.

Pentru a veni în aşteptările nenumăratelor femei care doresc să îşi trateze tenul, laboratoarele de renume au venit cu o alternativă non-invazivă pentru a reduce ridurile. Aceste tratamente fac posibilă inhibarea locală a factorilor responsabili de tensiunile pielii, pentru a corecta ridurile fără proceduri invazive. Efectuate regulat, aceste tratamente refac echilibrul fiziologic al pielii conferindu-i tinereţe, luminozitate, hidratare şi catifelare.

Viaţa înseamnă atât bucurii, cât şi tristeţi. Chipul reacţionează în aceeaşi măsură în ambele cazuri. Când suntem fericiţi, tenul radiază, dar ce facem când greutăţile ne copleşesc? O îngrijire permanentă va ţine sub control şi acest impact negativ. Nu degeaba se spune „Chipul este oglinda sufletului”.
Să păstrăm naturaleţea femeii, să scoatem în prim plan calităţile şi să ne înfrumuseţăm.
„Şi ce-ar fi poezia / Când n-ar fi frumuseţea?” (Cezar Bolliac)

Răspunde-ţi la această întrebare, femeie luminoasă, în fiecare zi!

Carmen Barcan, terapeut

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri