Sublocotenentul în retragere Gheorghe Gospei, veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, a împlinit zilele trecute venerabila vârstă de 104 ani.

Veteranul este din comuna Mănăstirea Caşin, aşezare care s-a înscris printre localităţile din “Triunghiul Morţii” unde, în Primul Război Mondial, armata română a avut confruntări dintre cele mai sângeroase cu inamicul dornic să pătrundă în inima Moldovei, spre zăcămintele de ţiţei, sare şi cărbune de pe Valea Trotuşului.

În cel de-Al Doilea Război Mondial, pe aceste meleaguri au căzut la datorie 157 de eroi. Supravieţuitor al războiului, slt.(rtr.) Gheorghe Gospei, a avut marea supriză ca de ziua lui să-i treacă pragul oaspeţi de seamă de la Centrul Militar Judeţean Bacău.

PUBLICITATE

Maiorul Andrei Ghindă i-a înmânat veteranului mesajul de felicitare din partea Otiliei Sava, secretar de stat pentru relaţia cu parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului. La moment aniversar, sărbătoritul a primit şi diploma jubiliară.

“Slt. (rtr.) Gheorghe Gospei a fost încorporat în anul 1935 la UM 02405 Râmnicu Sărat, la arma transmisiuni şi a fost lăsat la vatră pe 1 aprilie 1937. În perioada 1939 – 1944 a fost concentrat şi a luptat pe front la unitatea militară din Ploieşti. Ulterior a luptat pentru apărarea rafinăriei Telejean. Pentru faptele sale de arme înregistrate în perioada războiului, slt.(rtr.) Gheorghe Gospei a primit “Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial”, declară mr. Andrei Ghindă, de la Centrul Militar Judeţean Bacău

Când s-a întors acasă de pe front, Gheorghe Gospei s-a căsătorit cu Ecaterina Ghilogaş. Cei doi soţi au împreună patru copii, care la rândul lor le-au dăruit 13 nepoţi şi 14 strănepoţi. La 104 de viaţă, veteranul de război este într-o stare relativ bună de sănătate, foarte bine îngrijit şi cu o familie deosebită pe care o are alături. Cei apropiaţi spun despre veteran că acesta este un model de urmat, fiind mărturia vie a unei vieţi echilibrate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ