„Astăzi e ziua ta”, „Mulţumesc iubită mamă”, „Mama-i glas de înger sfânt”, „Iubesc femeia” au fost doar câteva din melodiile care au deschis ieri după-amiază spectacolul dedicat Zilei Femeii, de la Sala Ateneu. „Astăzi, chiar dacă mă cunoaşteţi ca solistă de muzică populară, voi cânta, în prima parte, o melodie de muzică uşoară dragă mie, «Mulţumesc, iubită mamă», a celebrei Mirabela Dauer.

Spectacolul a fost gândit ca unul dedicat primăverii, femeilor, va fi voie bună, cu speranţa într-un an mai bun”, ne-a spus înainte de a intra pe scenă Paula Florescu, solistă a Ansamblului Profesionist „Busuiocul”.

Pe ritmurile orchestrei, care a interpretat melodia „Vestitorii primăverii”, membrii echipei de dansuri şi soliştii ansamblului au oferit flori doamnelor şi domnişoarelor care au umplut până la capacitate sala de spectacol. Solişti cunoscuţi, dar şi debutanţi, au încântat publicul cu melodiile şi dansurile lor, o impresie deosebită a făcut solista de numai şapte ani, Anastasia Ciobanu, cu două poezii „Mamă, e ziua ta” şi „Mama-i glas de înger”, dar şi cu două melodii de muzică populară, care au ridicat sala în picioare. Adieri de primăvară au adus pe scenă şi micuţele dansatoare de la Colegiul Naţional „George Apostu”, îndrumate de prof. Simona Baicu, cu „Mărţişoare, mărţişoare”.

A debutat în Ansamblul „Busuiocul” și solistul de muzică uşoară Florin Blaj: „Revin cu mare drag pe scena Ateneului. Am cântat două piese de suflet pentru acest eveniment deosebit, al doamnelor noastre, al domnişoarelor, al tuturor femeilor. Prima a fost «De când m-a ascultat mulţimea», o melodie a lui Zavaidoc, o piesă de dragoste foarte frumoasă, şi «Jos pălăria pentru femei!». Publicul a fost minunat, sala este plină, ceea ce pentru un artist este minunat.”

În acceaşi notă, actorul Florin Baltag, un răsfăţat al publicului feminin, a susţinut un scurt recital, cu „Dor de tată” şi „Iubesc femeia”.

În partea a doua, a fost rândul folclorului, cu Georgiana Păduraru, Mihaela Farcaş, Ana Dancă, Zenaida Bolboceanu, Ştefan Negru, Georgiana Tănase etc. Nu a lipsit, de data aceasta nici folkul, cu Radu Comănescu şi Bianca Zavate.

„Este un privilegiu pentru mine să evoluez în faţa publicului băcăuan, astăzi format mai mult din femei şi fete, sunt surorile, mamele şi prietenele noastre. Este un spectacol de la suflet pentru suflet. Am cântat în partea a doua, în recitalul folcloric, un cântec dedicat mamei şi unul mai vesel, «De la Bacău pân’ la Sascut». Sărut mâna tuturor doamnelor de ziua lor”, ne-a declarat şi tânărul solist de muzică populară Ştefan Negru. Spectacolul s-a încheiat cu o suită de dansuri populare, în care au excelat talentaţii dansatori ai Ansamblului „Busuiocul”,coregrafia şi regia fiind semnate de maestrul Petre Vlase.

Alte articole