Agricultorii bacauani ar trebui sa-si consulte conturile, intrucât Agentia de Plati si Interventie in Agricultura a reusit, intr-un final, sa vireze banii reprezentând sprijinul pe suprafata.

„Am reusit, pâna la urma, sa finalizam actiunea de plata. Practic, s-a lucrat non-stop, au fost colegi care, in ultimele zile, au fost la serviciu pâna a doua zi, la ora 6 dimineata. Cert e ca, din totalul de 24.900 de fermieri, circa 18.750 s-au inscris in «lista alba», fiindu-le acceptate cererile de plata, diferenta de agricultori fiind cu restrictii la acordarea avansului, adica sunt inca supusi controlului ori s-au depistat anumite nereguli la verificarile anterioare”, a precizat Ghita Burlui, directorul APIA Bacau (foto).

Practic, 16.633 de fermieri au deja banii in cont, inca de miercuri, in total fiindu-le alocati circa 22 milioane de lei (circa 5 milioane de euro), câte 54 de euro pentru fiecare hectar de pamânt lucrat. Din totalul agricultorilor care au primit acesti bani, 15.467 sunt fermieri mici (care au incasat in total 9,1 milioane de lei), iar restul de 1.130 sunt din categoria marilor fermieri, acestora alocându-se diferenta de 12.9 milioane de lei.

PUBLICITATE

Reaminim ca plata subventiei pe suprafata a fost serios intârziata (cu mai bine de o luna), unul dintre motivele invocate de oficiali fiind aplicatia informatica, achizitionata destul de târziu, care nu a functionat in parametrii normali.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Mai se delapidează tot la fel de mult fonduri europene venite prin APIA Bacau, ca și pe vremea lui MELINTE??? Acest ,, MARE PERLAMENTAR,, este băgat până în gât în mafia din comunele județului , APIA Bacău mușamalizând toate actele de corupție din perioada 2007-2014. La fel și DNA Bacău, care a refuzat și refuză de ani de zile să verifice actele de corupție semnalate de presă. In DNA Bacău COLCĂIE de CORUPȚIE.

  2. Mazilu, parca te recunosc in DRAGOS! Si bag de seama ca te oftici rau! A, stai, ai plecat “cu acordul partilor”, ca n-ai putut frauda APIA! Stiai ce te asteapta……

  3. APIA BACAU A FOST SI RAMANE UN STINDARD DE PRESTIGIU IN ACTIVITATEA PRELUARILOR SI PROCESARII CERERILOR FERMIERILOR. ESTE O INSTITUTIE DE TOP PE TARA DATORITA PROFESIONALISMULUI SALARIATILOR DIN CADRUL ACESTEI INSTITUTII. CAT PRIVESTE COMENTARIUL DE MAI SUS, CARCOTASI AU FOST SUNT SI VOR FI . BANII AU INTRAT LA FERMIERI. SUCCES D. LE BURLUI.

  4. Ce scrie în primul comentariu este adevarat, iar GOGU dovedește că este un incult, atât după limbaj, cât și datorită faptului că nici măcar nu înțelege faptul că se referă la perioada TRASEISTULUI POLITIC, MELINTE. Iar despre limbaj, este un autentic COMUNIST. Cine-i incult, tot incult moare!!!

LĂSAȚI UN MESAJ