Odata cu data de 1 mai, salariul minim pe economie creste de la 1050 la 1250 lei brut. Astfel, in luna iunie, cand se va achita salariul aferent lunii precedente, salariatii vor primi in loc de 785, 925 lei in mana. Angajatorii vor face eforturi suplimentare pentru a achita aceste salarii, fiind nevoiti sa contribuie mai mult si la stat. In loc de 58 de lei la sanatate vor achita 69 de lei, lunar.
O veste buna este si scaderea preturilor la gazele naturale, cu 3 la suta, ca urmare a scaderii tarifelor de distributie a gazelor cu 6 la suta.
Tarifele la roaming vor scadea, ajungand la niveluri apropiate costurilor aplicate local. Este ultima etapa inainte de eliminarea completa a tarifelor de roaming, la jumatatea anului viitor.
Nu doar salariile cresc. Soferii care incalca regulile de circulatie vor primi amenzi mai mari, punctul de amenda fiind si el majorat pana la 125 de lei. Sanctiunile incep de la 250 si pot ajunge pana la 2500 de lei.
Agricultorii sunt nevoiti, tot de la 1 mai sa inregistreze terenurile detinute si destinatia acestora. Au la dispozitie o luna de zile pentru acest lucru, altfel risca amenzi intre 100 si 500 de lei. Si pentru firmele de comert exterior sunt modificari, acestea vor functiona dupa un nou cod vamal.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ