Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a demarat procedura de intocmire a “Bazei de Date cu Preturi de Referinta” pentru masini, utilaje si echipamente specializate, care pot fi achizitionate prin masurile de investitii aferente Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Scopul este simplificarea achizitiei de bunuri. Concret, beneficiarii PNDR nu vor mai aplica procedura de achiziţie specifica beneficiarilor privati. Procedura actuala dureaza circa trei luni si presupune publicarea unei invitatii de participare si primirea a minim 3 oferte si selectarea ofertei care are pretul cel mai mic.

Dupa implementarea proiectului APDRP, beneficiarii PNDR vor cumpara direct echipamentul dorit care este afisat in baza de date, fara a mai parcurge nicio alta procedura de achizitie. Mai mult, beneficiarii vor putea achizitiona exact echipamentul dorit, si nu unul care a fost oferit cu pretul cel mai mic de catre ofertantul desemnat câstigator.

De asemenea, baza de date va facilita accesul solicitantilor de fonduri la informatiile specifice necesare achizitionarii de echipamente sau masini. Pentru inscrierea in aceasta baza de date, APDRP pune la dispozitia tuturor producatorilor, importatorilor sau distribuitorilor de masini, utilaje si echipamente specializate formularele tip “Solicitare de inscriere” si “Tabel cu oferta de preturi”. Acestea se pot descarca gratuit de pe site-ul www.apdrp.ro.

“Acest demers, alaturi de depunerea on-line a Cererilor de Finantare, este o masura care va asigura o implementare corecta si facila a noului Program de finantare a agriculturii si a mediului rural.”

David Eugen Popescu, director general APDRP

“Preturile cuprinse in baza de date a APDRP reprezinta preturile maxime care vor fi decontate drept cheltuieli eligibile prin Programul National de Dezvoltare Rurala.”

Andrei Seto, director OJPDRP Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ