Se poate spune cu usurinta ca parcul din Geraiesti a fost pentru doua zile o zona de exceptie, dar nu asa cum si-o pot imagina unii, cu mici si bere, asta chiar daca gratarele nu au scapat de incins carnurile sau legumele coapte de gospodine. Minunea s-a intâmplat datorita tinerilor de la Asociatia pentru Dezvoltare Activa (A.D.A.) Bacau, care, impreuna cu partenerii, au organizat a III-a editie a Festivalului Educativ „Zilele Parcului Gheraiesti”.

Asa ca, weekendul ce tocmai s-a incheiat, a oferit celor câteva sute de bacauani care au dorit sa-si petreaca timpul la Gheraiesti posibilitatea de a se bucura de activitati educationale, sportive si culturale. Pe scena de lânga locul de joaca s-au derulat spectacole de muzica si dans rasplatite cu aplauze, iar cei prezenti la scena au participat la workshop-uri de urbhanize si zumba, ba chiar au invatat sa si danseze, fiind animati de dansatorii de la Academia de Dans Adamas.

Pe aceeasi scena s-a jucat si teatru, s-au facut demonstratii si antrenament de fitness si evident, au avult loc premierile participantilor la diferitele competitii. Foarte multi participanti au luat startul la cross-urile pe bicicleta, care au fost structurate pe categorii de vârsta, câstigatorii primind premii consistente din partea organizatorilor. Au fost si alte ateliere care au atras publicul si un târg de voluntariat in care ONG-urile participante la festival si-au prezentat activitatile de pâna acum, precum si oferta de voluntariat.

PUBLICITATE

Pentru ca totul sa iasa bine, cu câteva zile inainte de festival, voluntarii de la A.D.A. au fost in parcul Gheraiesti unde au pregatit locatia: au facut curatenie, au tencuit si au varuit la scena, au facut amenajari. Sloganul festivalului de anul acesta a fost: „Redescopera magia Parcului Gheraiesti”. Daca in editiile precedente festivalul se desfasura in weekend-ul de dinaintea startului anului scolar, de anul acesta s-a luat decizia devansarii acestuia, tocmai pentru ca voluntarii sa aiba ragaz suficient sa se pregateasca de scoala. Imbucurator este si faptul ca de la an la an, numarul voluntarilor creste, in ciuda faptului ca in acelasi timp, multi dintre tineri pleaca la studii in alte orase sau in strainatate.

„A fost o editie reusita, publicul fiind incântat de toate activitatile propuse de noi. Parcul Gheraiesti este foarte important pentru noi, e foarte important pentru Bacau. Pentru noi este important pentru ca ne-am atasat de acest parc, pentru Bacau este important pentru ca, daca vrei un loc in care efectiv vrei sa te linistesti, sa te simti altfel, parcul acesta este locul ideal, pentru ca are un potential imens care trebuie valorificat si noi asta vrem sa se intâmple”, ne-a declarat Victor Toma, presedintele Asociatiei pentru Dezvoltare Activa Bacau, care ne-a dezvaluit câte ceva din ce va urma in editiile viitoare: „La ce-a de-a IV-a editie, ne-am propus sa aducem o trupa de arta stradala din Polonia, care au tot felul de numere atractive cum ar fi mersul pe jar, jonglerii cu foc si multe altele. Ei vor veni la noi tot pe baza de voluntariat, noi doar va trebui sa le asiguram cazarea, care, cel mai probabil se va face pe la voluntari pe acasa. Ca doar suntem prieteni.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ