Pentru Veronica Dontu, primarita din Tamasi, tinerii sunt o categorie foarte importanta. Isi doreste sa-i convinga ca merita sa ramâna acasa, iar pentru asta vrea sa le asigure, aici, in comuna, conditii decente de viata.

“Sunt multi tineri care locuiesc impreuna cu parintii, in casa batrâneasca, si nu au spatiu suficient ca sa-si extinda familia. Se straduiesc, muncesc, dar nu au propria lor casa. La ora asta, sunt circa 300 de navetisti in Tamasi”, arata Veronica Dontu. Dosarele celor care traiesc din ajutorul acordat in baza Legii 416 sunt foarte putine, doar 21, jumatate dintre beneficiari fiind bolnavi sau batrâni. In sprijinul tinerilor, ca prima masura, a fost extins PUG-ul (Planul urbanistic general), ceea ce va permite construirea de case.

“Am putea atribui teren in baza Legii 15/2003, loturi intre 250 si 1000 mp, daca nu ar exista un impediment. Comuna are rezerva, dar legislatia privind fondul funciar nu ne permite sa folosim rezerva daca nu am incheiat retrocedarile. Asta e marea problema”, afirma primarita. Ca sa-i convinga pe tineri sa ramâna in Tamasi, edilul a infiintat un after-school, a achizitionat un autobuz care va face curse locale si va asfalta 5,4 km din drumul comunal. A facut si un parc, exista si farmacie, dar cel mai important, pentru o familie tânara, este, totusi, sa aiba o casa.

PUBLICITATE

“Cineva a cumparat in Chetris cu 20.000 de euro un teren de 5.000 mp si o casa care a fost demolata”, explica Veronica Dontu. De unde sa aiba tinerii 20.000 de euro? Ar trebui sa munceasca in strainatate, dar nu asta vrea edilul. Ca sa rezolve problema, Primaria Tamasi va incerca sa achizitioneze terenuri si sa le dea in folosinta, gratuit, tinerilor care vor sa-si construiasca o casa. “E un subiect la care trebuie sa ne gândim. Daca nu actionam si ii ignoram mereu, nu facem altceva decât sa-i alungam”, sustine edilul.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Si ce sa faci la tamasi ?? Degeaba faci casa daca nu poti sta linistit din cauza vecinilor !!! Mare bârfă .. Mare invidie este in comuna .. Mai ales la centru … Zona blocului !!!

LĂSAȚI UN MESAJ