La data de 9 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, împreună cu reprezentanți ai D.S.V.S.A. Bacău și D.S.P. Bacău, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului evazionist ce se manifestă în sectorul depozitării, transportului și comercializării produselor din carne.

În cadrul acțiunilor desfășurate în municipiile Bacău și Onești au fost verificate 15 entități economice.

Ca urmare a abterilor constatate s-au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 30 000 de lei.

Dintre sancțiunile aplicate 6 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 3 sancțiuni la O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 3 la HG 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelorși o sancțiune prevăzută de HG 857/2011privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice.

De asemenea, s-a luat măsura confiscării sumei de 1045 lei și a 35,50 kg carne expirată ce a fost predată în vederea distrugerii.

În urma verificărilor efectuate la punctul de lucru al unei societăți comerciale din Onești, echipa de control a identificat cantitatea de 35,50 kg carne, expusă la comercializare, care avea termenul de valabilitate expirat.
S-a procedat la sancționarea contravențională a societății în cauză, amendă în cuantum de 10.000 lei și la confiscarea cantității de 35,50 kg carne expirată, ce a fost predată organelor abilitate in vederea distrugerii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ