SIF Moldova a facut publica situatia individuala a rezultatului global pentru exercitiul financiar incheiat la 31 decembrie 2013, intocmit in conformitate cu Standardele Internationale de Raportare Financiara (IFRS) adoptate de Uniunea Europeana. Datele au fost publicate pentru consultare pe site-ul SIF Moldova, inotite de opinia auditorului independent Deloitte Audit SRL.

Din multitudinea de date, sunt de mentionat incasarile din dividende, care au crescut in exercitiul financiar incheiat in 31 decembrie 2013, fata de cel anterior, la 30,4 milioane lei, de la 28,2 milioane lei. Veniturile din dobânzi au scazut la jumatate, iar câstigurile nete din vânzarea activelor au scazut la 65,3 milioane lei, de la 106,7 milioane lei. Pe ansamblu, profitul net al exercitiului financiar 2013 a fost de 78,9 milioane lei, fata de 93,1 milioane lei in 2012.

SIF II Moldova detine actiuni in societati care opereaza in diferite domenii de activitate. Cele mai mari plasamente sunt in domeniul activitatilor financiare, bancare si de asigurari, in valoare de 753,6 milioane lei, fata de 718,9 milioane lei in anul anterior. Alte domenii sunt industria chimica si petrochimica, transportul, comunicatiile, industria farmaceutica, fabricarea de masini, tranzactiile imobiliare, industria materialelor de constructii si multe altele. In total, plasamentele se cifreaza la 1,132 miliarde de lei in 2013, fata de 1,03 miliarde lei, in 2012, dupa cum precizeaza dr. ing. ec. Costel Ceocea, presedintele director general al SIF Moldova.

Veniturile din dividende provind in primul rând de la Fondul Proprietatea SA, in valoare de 8,4 milioane lei, SNTGN Transgaz (5,04 milioane lei), ERSTE Bank (4,6 milioane lei), OMV Petrom (4,19 milioane lei), Biofarm, Aerostar, Mecanica Ceahlau, Transelectrica, Bursa de Valori Bucuresti, Conpet si altele, in valoare totala de 30,4 milioane lei.

In Adunarea Generala a Actionarilor din aprilie, dividendul a fost stabilit la 0,066 lei/actiune, dupa cum a comunicat presedintele SIF Moldova, Costel Ceocea. Pentru exercitiul financiar 2014, AGA a stabilit si aprobat venituri totale de 241,1 milioane lei si un profit net de 117,8 milioane lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ