– bacauanul Vasile Toderascu este asistat al Centrului social de ingrijire pentru persoane vârstnice din Bacau de aproximativ doi ani – a suferit mai multe interventii chirurgicale la inima, la cap si la coloana, iar acum il preocupa refacerea danturii si imbunatatirea vederii – pentru ca cei 400 de lei cât ii ramân din pensie nu-i ajung sa-si rezolve problemele de sanatate, barbatul cere sprijinul celor care il pot ajuta

Vasile Toderascu (foto) este vaduv de 12 ani, a ramas fara casa dupa ce rudele au incendiat-o pentru ca nu s-au inteles de la o mostenire, iar copiii au apucat alte cai in viata. Boala nu l-a ocolit si de 10 ani se lupta pentru supravietuire. Când a implinit vârsta pensionarii, Vasile Toderascu a venit la Caminul de batrâni situat pe Aleea Ghioceilor. Se declara multumit de conditiile de aici si, desi se deplaseaza greu, ii multumeste lui Dumnezeu in fiecare zi ca inca mai poate merge. Barbatul declara ca in ultimii ani a suferit mai multe interventii chirurgicale la inima, la cap si la coloana, iar acum il preocupa refacerea danturii si imbunatatirea vederii.

„Am abia 67 de ani si vreau sa mai traiesc! Pensia mea e de 1.000 de lei, iar 60 la suta din ea ii revine caminului, pentru serviciile ce presupun ingrijirea mea. Am probleme de vedere la ambii ochi si trebuie sa ma operez de cataracta. Pentru ca nu am cu ce mesteca mâncarea, am inceput sa am probleme si cu stomacul. Am fost la un medic dentist si in urma controlului mi-a spus ca lucrarile pe care ar trebui sa mi le faca costa peste 5.500 de lei. Nu am banii acestia si pentru ca nu ma duc la cersit pe strada, ii rog pe oamenii de bine sa ma sustina financiar pentru a-mi imbunatati starea de sanatate.”
Vasile Toderascu

PUBLICITATE

Pensionarul a fost operat inclusiv pe coloana si din aceasta cauza, se deplaseaza cu ajutorul unui carucior ajutator. De când s-a mai incalzit afara, face plimbari pâna la biserica catolica si se roaga pentru sanatate. Persoanele care doresc sa-i dea o mâna de ajutor in demersurile medicale il pot contacta pe Vasile Toderascu la numarul de telefon 0741/437 605.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ