Piesele de vara au avut mare cautare in ultimii ani, iar de curând peisajul muzical autohton s-a imbogatit cu un nou titlu: „Vara cea mai tare”.

Piesa, cu un sound in stilul lui Connect-R si cu versuri care nu te vor lasa indiferent (mai ales daca esti licean in preajma examenului de bacalaureat), este compusa de un absolvent al Colegiului National de Arta din Bacau, Theodor Stefan Achivei, textul apartinând lui Adrian Boaca, si el absolvent al aceluiasi colegiu, dar in urma cu câtiva ani.

„Venind de la scoala intr-o zi de mai inainte cu câteva zile de cursul festiv, am inceput sa cânt la pian si din joaca am pus pe hârtie niste versuri in acordurile pianului. I-am intrebat pe cei din familie cum suna melodia, urmând ca dupa, sa adun mai multe pareri. Ele fiind pozitive , am hotarât ca dupa sustinerea examenului de bacalaureat sa plec la Bucuresti si sa cer parerea unor profesionisti” ni s-a destainuit Theodor, care a facut precizari cu privire la ce a urmat dupa realizarea liniei melodice:

PUBLICITATE

„Intre timp l-am intâlnit pe Adrian Boaca, care a terminat si el Liceul de Arta cu câtiva ani in urma si i-am cerut parerea despre piesa. Eu nu stiam ca el scrie versuri si doar in jumatate de ora a scris niste versuri geniale. Am hotarât ca sa fie alaturi de mine in piesa cu versurile sale, alaturi de colegul meu Iulian Stoica, cel care m-a ajutat la realizarea profesionista a liniei melodice.”

Theodor Stefan Achivei provine dintr-o familie de intelectuali (tatal este preot, iar mama medic) si de mic a avut tot felul de inclinatii artistice. A fost practicant de dans sportiv si a luat cursuri de canto la Palatul Copiilor. In gimnaziu era singurul baiat din cor (a facut scoala generala la „Spiru Haret”) fiind puternic sustinut de profesoara sa care l-a pregatit, si drept urmare, a intrat la sectia de canto clasic la Colegiul National de Arta „George Apostu” Bacau.

Din postura de elev a Colegiului de Arta, Theodor a participat la diferite spectacole si concerte, la zilele comunitatilor bacauane, inclusiv Zilele Bacaului si multe altele, ceea ce i-a dat incredere si i-a calauzit pasii spre mai departe pe aceasta linie. „La unul dintre festivalurile la care am participat , presedintele juriului a fost Mihai Traistariu, iar eu am obtinut premiul I .

Dupa concurs am stat de vorba cu domnul Traistariu care m-a felicitat si mi-a spus ca am potential si sa merg mai departe”, ne-a povestit Theodor. Timpul a trecut, a compus „Vara cea mai tare” , iar dupa examenul de bacalaureat a hotarât impreuna cu Adi Boaca sa mearga la Bucuresti sa inregistreze melodia si sa continue visul pe care l-a inceput: inregistrarea melodiei si realizarea videoclipului.

„Ne-am grabit sa obtinem in timp optim melodia si sa o adaptam sezonului, evenimentului si vârstei. In urma postarii pe youtube si pe facebook am avut foarte multe vizualizari si aprecieri si asta ma determina sa continui”, a incheiat Theodor Stefan Achivei. Videoclipul piesei „Vara cea mai tare” il puteti vedea si pe site-ul nostru, www.desteptarea.ro.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ