Exista in Bacau multe intersectii flancate strâns de cladiri, garduri sau vegetatie, din cauza carora soferii au vizibilitate zero atunci când vor sa schimbe directia de mers si nu vad daca vreo alta masina se apropie de rascruce.

In astfel de intersectii exista un risc mare de accidente, iar ca sa se evite asa ceva, s-au amplasat la colturi de strada acele oglinzi rutiere care suplinesc lipsa de vizibilitate si largesc unghiul vizual al soferilor. Si prin Bacau au existat destule astfel de oglinzi.

Acum, insa, aproape toate ori au disparut cu totul, ori au fost vandalizate sI au devenit inutile. Exemple sunt numeroase: lânga digul Serbanesti, la intrarea dinspre oras in pasajul pe sub caile ferate, pe stradutele din cartierul Nordului sau in Cornisa.

PUBLICITATE

oglinda2-2

In unele cazuri, se vede ca niste imbecili au aruncat pur si simplu cu bolovanul in oglinzi, spre distractia lor rudimentara, iar in alte cazuri le-au luat cu totul, sa si le puna, probabil, in baia personala.

Cert este ca in oras au existat 12 astfel de oglinzi, dintre care doar doua mai sunt in regula. “Primaria a facut plângeri la Politie, dar pâna acum nu a fost prins nici un faptas. O astfel de oglinda costa circa 700 de lei. S-a dat comanda si cel mai târziu peste doua luni ele vor reaparea pe strazile orasului”, a spus George Sacaleanu, purtatorul de cuvânt al Primariei Bacau.

oglinda-1

De asemenea, s-a dat comanda si pentru alte semne rutiere necesare pe arterele municipiului, inclusiv pentru a le inlocui pe cele vandalizate, in special cu grafitti sau tot felul de abtibilduri.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Deocamdată, dacă vor fi schimbate, cel puțin cele de la Școala nr 4 (cartierul Nord) vor rămâne întregi vreo câteva luni ( cam până în august) căci balaurii din intersecția cu strada Ion Ionescu de la Brad sunt la ciordeală prin Suedia cu tot cu puradei….după?!….alți 700 ron

  2. “niste imbecili au aruncat pur si simplu cu bolovanul in oglinzi, spre distractia lor rudimentara” – se pare ca orasul e plin de asemenea vandali, din moment ce din 12 oglinzi au mai ramas doar 2. In conditiile traficului aglomerat aceste oglinzi sunt indispensabile pentru soferi. Distrugerea lor reprezinta un atentat la siguranta circulatiei si trebuie tratata ca atare. O mica camera mascata ascunsa pe langa oglinda ar putea sa dea indicii asupra faptasilor, care odata prinsi ar trebui sa faca munca in folosul comunitatii pana la recuperea tuturor prejudiciilor produse. Vandalismul este fratele mai mic al terorismului.

  3. asta se intampla pentru ca politia locala este ocupata doar cu panditul tiristilor care trec podul la autogara si cu cersitul de tigari la piata. sunt convins ca oamenii locului cam stiu cine a spart aceste oglinzi, dar au o asa lehamite de politia locala ca nu zic nimic. si asta nu e corect, pentru ca idiotii o sa sparga iar si iar oglinzile dupa inlocuirea lor

LĂSAȚI UN MESAJ