Afacerile la cheie se vând bine. Si se cauta, mai ales daca vorbim despre bisnisuri de succes, serioase, construite in multi ani de munca sustinuta. E suficient sa rasfoiesti mica publicitate din ziar si garantat ai sa gasesti de toate, de la firme cu activitati de zeci de mii de euro pâna la afaceri de aproape de un milion de euro. Un ochi atent, avizat, va gasi cu siguranta afacerea scoasa la mezat la pretul corect.

Vasile Munteanu, om de afaceri din Bacau, cunoscut mai ales prin Scoala de soferi MUV pe care o detine de mai bine de doua decenii, a decis sa renunte la „copilul de suflet” caruia i-a dedicat eforturi sustinute, zile si nopti. L-am gasit la birou, dimineata devreme, discutând la telefon. Reusesc sa-l „extrag” din discutii pret de câteva minute, suficient cât sa-mi raspunda la curiozitati. „Pai, scoala de soferi MUV este foarte buna, stie toata lumea. Garantat ca daca o preiei azi, de mâine incepi sa incasezi. O vând pentru ca am ajuns la momentul in care mi-am zis ca ar fi mai nimerit sa ma retrag spre pensie, cum s-ar zice. Nu de tot. Il mai am pe feciorul meu care sustine bisnisul familiei din constructii si cred ca acolo o sa dirijez o parte din banii pe tranzactie”, a declarat Vasile Munteanu, antreprenorul bacauan.

Asadar o afacere, de invidiat, isi cauta un alt proprietar, respectiv o scoala de soferi, cea mai veche si mai bine situata pe acest segment in judetul Bacau. La pachet, intra atât cladirea in care functioneaza scoala (cu o suprafata de aproape 500 de metri patrati dispusi pe 4 nivele – subsol, parter, etaj si mansarda). Totodata, proprietarul va vinde spatiul in care, cândva, functiona o apreciata covrigarie, impreuna cu dotarile scolii de soferi, desigur, – 5 autoturisme categoria B, 5 motociclete, o autoutilitara cu remorca, un autobuz, plus sala de legislatie, sala mecanica etc.

PUBLICITATE

„Insa, cea mai importanta aici este afacerea. 22 de ani m-am chinuit sa o construiesc si sa o mentin la acest nivel. In bransa asta trebuie sa fii serios, altfel nu mai vine lumea la tine. De aceea, ramân pe piata doar cei care isi fac treaba in mod serios. Renumele nu ti-l faci intr-un an. De-asta am si acum clientela destula. Pretul afacerii este de 500.000 de euro cu tot cu TVA, usor negociabil. Dar, scazând toate darile la stat, as mai ramâne cu vreo 300.000 de euro”, socoteste proprietarul afacerii.

O poveste de succes

Vasile Munteanu are 58 de ani. Este maistru instructor de o viata (din 1988 si pâna 2004), lucrând inclusiv la ACR Bacau. Prin munca asidua prestata in toti anii de dupa Revolutie, a devenit unul dintre cei mai respectati afaceristi din judet, construind de la zero Scoala de soferi MUV, arhicunoscuta in rândul bacauanilor. Pe aici, au trecut in cei 22 de ani de existenta, in jur de 50.000 de elevi.„Fac 1.000 pe an, iar intre 1997-2004, aveam si 4-5.000 de elevi pe an. Atunci, au mers scolile de soferi de «au rupt». Ma duceam cu autobuzul plin la examen, vreo 30-40”, isi aminteste afaceristul. De altfel, deja a primit numeroase propuneri, toate serioase, din partea unor cumparatori interesati de afacere, unii chiar din bransa.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. nea vasile,ai dat de greu.asa este.e mult mai usor in constructii .si daca se poate cu statul.dai o spaga si totul se rezolva.traiasca benea si stavarache,nu-i asa…

  2. era mai corect vand afacere in cadere la cheie! La cate scoli sunt acum in BC e mare concurenta si MUV-ul nu cred ca mai face mari profituri. Au fost o vremea….

  3. ”intre 1997-2004, aveam si 4-5.000 de elevi pe an. Atunci, au mers scolile de soferi de «au rupt» ”
    Exact.Daca facem un calcul simplu si estimam ca macar jumatate dintre candidati reuseau sa i-a permisul in decursul acelui an , ar fi doar din “atentia” care se dadea la “oras” 2500 x 100 coco = 250.000 de coco spaga pe an bani la negru.(doar nu credeati ca din cei 200 de coco pe care ii dadeam ajungeau toti la dnul Ardeleanu?!)Sincer va cumparam eu afacerea la momentul ala dar nu prea erati asa de fraier sa o vindeti atunci nu?!Acum normal ca nu mai merge si poate cu un articol platit la ziar gasiti vreun fraier sa va scape de gloaba.

  4. Afacerea in sine e in cădere libera,de mult timp.daca mergea bine,nu ar fi vandut o niciodată. Cum sa vinzi o afacere care îți aduce profit? Singura valoare reala o are cladirea.de mașinile scolii…nici nu mai vorbim,sunt praf.oricum…pretul e extrem de mare.daca ia 250 de mii…sa i pupe.

  5. De ce folositi cuvinte pe care nu stiti sa le scrieti? Suntem in Romania. De ce sa folosim “englezisme” cand avem cuvintele noastre? bisnis? Nu cred! “business” cred ca da, dar mai potrivit ar fi fost “afacere”, nu credeti domnule Florentin?

    • pe vremea lui Ceasca, nu te deranja sa zici bisnitar, care are aceasi radacina – business, devenit acum bisnis. Deci, bisnita ce mai era, romanism? subiectul era altul, nu? o afacere cunoscuta scoasa la vanzare, parca. lasati omul in pace, fratilor. ne-a servit un subiect

LĂSAȚI UN MESAJ