Zeci de masini cu marfa de mare tonaj au aglomerat Punctul Vamal din Bacau. Pentru ca nu mai era spatiu in curtea institutiei, soferii, ce mai multi straini, au fost nevoiti sa-si parcheze mastodontii in strada, in asteptarea rândului la vamuit.

Printre aceste camioane, erau si vreo zece TIR-uri cu insemne in limba slava, cel mai probabil transportând produse petroliere, care stationau pe ambele sensuri. „Lunea, de regula, suntem mai aglomerati decât in restul saptamânii.

Sunt multe autocisterne cu produse provenite din zona petrolifera Zemes pe care diversi prospectori le trimit la rafinare in Ucraina sau alte state ale spatiului ex-sovietic”, a explicat Vasile Soiman, seful Punctului Vamal Bacau.

PUBLICITATE

Reamintim ca, dupa reorganizarea Fiscului, unele atributii ale vamesilor au fost preluate de Antifrauda Fiscala de la Suceava (ex. verificarea fabricatiei, detinerii si transportului produselor accizabile – carburanti, alcool etc, inclusiv efectuarea inspectiei fiscale).

In prezent, acestia indeplinesc sarcinile principale de vamuire a marfurilor care vin si pleaca spre state din afara Uniunii Europene si de autorizare si supraveghere a productiei, inclusiv deplasarea in regim suspensiv a produselor accizate.

Prin urmare, volumul de lucru al vamesilor bacauani ramâne la un nivel ridicat. Si asta in conditiile in care, puntul de lucru din Bacau numara doar…9 vamesi.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ