3 octombrie 2023

Valentin Ivancea, președintele CJ Bacău: „Ne dorim cât mai multe șantiere, în județ”

HomeActualitateValentin Ivancea, președintele CJ Bacău: „Ne dorim cât mai multe șantiere, în județ”

Valentin Ivancea, președintele CJ Bacău: „Ne dorim cât mai multe șantiere, în județ”

Peste 1,6 miliarde de lei i-au fost alocate județului Bacău prin programul „Anghel Saligny”. Sumele vor fi folosite pentru racordarea gospodăriilor din tot județul la rețeaua de apă, canalizare și la cea de gaze, precum și pentru reabilitarea drumurilor județene.
Potrivit Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, au fost finalizate repartizările pe județe ale fondurilor disponibile prin Programul național de investiții „Anghel Saligny.

Astfel, pentru realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale, dar și pentru cea de apă – canalizare și drumuri, toate cele 93 de UAT-uri din județ urmează să primească bani de la stat, prin acest program. „În funcție de anumite criterii, presupun că într-o lună de zile, o să avem o situație clară, o hotărâre de guvern, care să arate exact ce se finanțează.

Inițial, au fost șase asociații de comune care au prins finanțări pe gaze, apoi, pe partea de apă și canal, care au prioritate, dar și pe infrastructura rutieră. Noi ne dorim cât mai multe șantiere, în județ. În mod evident, o să-i informez pe cetățenii județului, în toate etapele importante ale acestui proiect național”, a declarat Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău.Bani pentru racordarea gospodăriilor la rețeaua de gaze

Cert este că, pentru rețeaua de gaze, județului Bacău îi vor fi alocate 198.188.443 de lei. La stabilirea acestor sume, s-a ținut cont atât de numărul de unități administrativ-teritoriale dintr-un județ, de numărul de locuitori și de ponderea localităților (UAT) unde gospodăriile nu sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale, cât și de impozitul pe venit colectat. În ceea ce privește investițiile în rețeaua de apă și canalizare, precum și în drumurile din întreg județul, Ministerul Devoltării anunță repartizarea a 1.423.112.107 de lei.

Alte titluri
Alte titluri

Trafic restricționat în zona Orizont. Primăria a uitat să anunțe din timp

Strada Pictor Andreescu din Bacău a fost închisă circulatiei...

Simpozionul Național „Vasile Pârvan”, sub semn aniversar

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhivele...

„Serile pianistice” la Centrul de Cultură „George Apostu”

Centrul de Cultură „George Apostu” în parteneriat cu Asociația...

Sărbătoare a sufletului și a spiritului la Bogdana

Editura și tipografia „Magic Print”, din Onești, au lansat,...

Ultimele știri