Elevii au primit pe neașteptate o vacanță de primăvară de 31 de zile, iar mulți părinți și-au pus întrebarea „cine o să râmână cu copiii acasă?, în timp ce multe persoane cred că „elevii nu o să mai știe nimic după vacanță!”. Eu încerc să le asigur pe aceste persoane că o să primim teme de o să ne zbârnâie capul, dar, din păcate, nu prea ajută. Nu te-a enervat niciodată faptul că mulți profesori spun: „oricum nu aveți ce face acasă, așa că ce mai contează dacă primiți teme în vacanță”?

Mereu am încercat să îmi explic de ce sunt atât de celebre aceste cuvinte. Știu că unii copii nu lucrează din propria inițiativă, dar majoritatea nu procedează așa. Majoritatea adulților consideră că nu are niciun sens ca noi, copiii, să avem vacanță. Tu ești de aceeași părere? Sunt multe avantaje atunci când mergi la școală: înveți multe lucruri noi care o să te ajute în viață, primești provocări distractive de la profesori, dar sunt și avantaje ale vacanței, care nu sunt văzute de mulți. Elevii se bucură atunci când aud că o să aibă vacanță, fiindcă își doresc să meargă în excursii cu familia.Din păcate, această vacanță nu este valabilă și pentru adulți. Este adevărat faptul că o parte dintre copii doresc să nu aibă vacanță din cauză că adoră joaca și timpul petrecut cu prietenii și colegii lor. O parte foarte importantă legată de vacanță este, însă, aceea că poți să repeți lucruri pe care le-ai uitat. Și mă bucură gândul că nu va mai trebui să mă trezesc atât de devreme și nici nu va mai trebui să parcurg plictisitorul drum cu mașina spre școală. Concluzia pe care o putem trage cu toți e aceea că părerile legate de vacanță sunt împărțite și avantajele, de asemenea. Poate nu sunteți entuziasmați de aceste zile libere, dar măcar încercați să vedeți și părțile pozitive, încercați să priviți lucrurile și din perspectiva copiilor.

Ioana Stanciu, elevă, în clasa a V-a, la Școala Gimnazială „Al.I.Cuza” și la Cecul de jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE