Școala Gimnazială ,,Miron Costin’’ Bacău a organizat joi, 21aprile 2016, în sala de spectacole a Fundației ,,Sfântul Ioan Bosco’’, acțiunea caritabilă ,,Vă vrem printre noi!’’, activitate a Proiectului Județean ,, Cine sunt eu?’’. Proiectul, aflat la cea de a doua ediție , coordonat de înv. Gunea Mariana și prof. Ciorcilă Alina, este un amplu demers caritabil, de voluntariat și de educație civică a elevilor, cadrelor didactice, a echipei manageriale și a părinților școlii băcăuane .
Acțiunea caritabilă din acest a an a cuprins în grupul țintă un elev al școlii, Florin G., elev în clasa a II-a. Mama copilului, Alina G., 31 de ani, luptă de șapte ani cu o boală cruntă, insuficiență renală cronică, stadiul IV. Își crește singură copilul, locuiesc într-un apartament închiriat, iar veniturile familiei sunt pensia de boală și alocația fiului său.
Elevii Școlii Gimnaziale ,,Miron Costin’’ au urcat pe scenă voluntar, motivați de trista poveste a colegului lor. Momentele artistice au fost variate, de la poezie la cântec, de la dans popular la dans sportiv, și un exercițiu de gimnastică la sol oferit de eleva Cadar Narcisa, sportivă a CSM Bacău, antrenată de Alexandra Tală. Au răspuns provocării organizatorilor dansatorii sportivi Rotaru Patricia și Bâlu Rareș, eleva Bican Teodora, un copil cu o voce minunată și multe premii naționale. ,,Just Dream’’, formație de dans coordonată de prof. Alina Ciorcilă și înv. Zaharia Costina, a încântat cei peste 200 de spectatori din sală. S-a schimbat registrul muzical și pe scenă au urcat dansatorii Ansamblului ,,Ciobănașii’’, coordonați de prof. Adam Cătălin și înv. Creangă Liliana, care au convins printr-o horă românească. Mesajul de forță pentru Florin G.l-au adus elevii clasei a IV-a D, sub îndrumarea înv. Gunea Mariana. Într-o atmosferă de prietenie, copii și părinți au donat pentru cauza caritabilă a serii și au licitat pentru tabourile oferite de prof. dr. Dorel Făcăoaru, de la Pataul Copiilor Bacău, și de Daria Coman, elevă a școlii. Au răspuns pozitiv și oameni din afara instituției de învățământ, dar și echipa ,,Cora” Bacău, care și anul acesta a susținut demersul umanitar al proiectului. În sală s-a aflat și Iulia Dămian, director de proiecte al Asociației ACCA Ovidenia Bacău 2005, școala băcăuana având un frumos parteneriat cu asociația a cărui președinte este pr. Radu Ovidiu.
Întâlnirea de la Fundația ,,Don Bosco’’ a oferit cadrul prielnic coordonatoarelor proiectului de a premia părinți, cadre didactice , elevi și preșcolari ai Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 23, structură a Școlii Gimnaziale ,, Miron Costin’’. S-au oferit diplome de excelență părinților care au susținut prima ediție a proiectului, iar pe scenă au fost și coordonatoarele lucrărilor copiilor premiați în Concursul ,,S.O.S. Copilăria, drepturile copiilor în cuvânt și imagine’’. Nu puteau lipsi nici cei aproximativ 20 de eleviși preșcolari băcăuani premiați în cadrul concursului cu diplome și medalii. Alte premii vor pleca în școli din Ilfov, Suceava, Neamț, Vâlcea, Brașov și în Republica Moldova, către elevi și profesori care au răspuns provocării concursului.
Coordonatoarele de proiect și-au dezvăluit intenția de a face o tradiție din parteneriatul cu fundația băcăuană, din dorința de a derula cât mai multe acțiuni caritabile, într-un viitor festival al mărinimiei.
Mariana Gunea


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ