declara Gabriel Armanu, antrenorul CSSM Bacau

Pentru divizionara A de handbal masculin CSSM, Cupa Municipiului Bacau a fost ultima repetitie oficiala dinaintea inceperii campionatului cadet. Antrenorul bacauanilor, Gabi Armanu considera ca echipa sa este pregatita de start si ca, spre deosebire de editia precedenta, in acest sezon, campionatul Diviziei A va fi unul mai puternic. Ca si in urma cu un an, CSSM Bacau va lupta pentru un loc pe podium. Adevaratul obiectiv vizeaza insa sezonul 2017-2018, la finalul caruia CSSM vrea sa ajunga in prima liga, acolo unde sa si ramâna. Ani buni.

-Domnule Armanu, ce v-a aratat Cupa Municipiului Bacau?

PUBLICITATE

-La nivel general, faptul ca anul acesta vom avea un campionat al Diviziei A mai puternic decât precedentul. Daca editia trecuta se prefigura o lupta in trei, cu Dobrogea Sud Constanta in pole-position, talonata de noi si de Suceava, in sezonul care sta sa inceapa vor fi patru-cinci pretendente indreptatite la promovare.

-Cu Farul in prim-plan.

-Ca lot si ca omogenitate, da. Dar alaturi de ei, ne aflam noi, se afla Galatiul, se afla Iasiul, care, cu ultimele achizitii de la CSM Bucuresti, s-a intarit serios..

-In acest careu, unde s-ar afla CSSM Bacau?

-E clar ca eu nu pot intra in vestiar si sa le spun jucatorilor: “Baieti, anul acesta luptam pentru locul 4”. Obiectivul meu este sa le creez o mentalitate de invingatori, iar pentru aceasta trebuie sa luptam in permanenta pentru victorie. Ne dorim sa incheiem campionatul pe podium, lucru care, daca nu ne va permite sa promovam direct, atunci ne va duce macar la baraj.

-Nu va intreb daca CSSM are forta de a promova, ci daca este pregatita sa ramâna in prima liga, in cazul in care va ajunge acolo.

-Eu sunt adeptul pasilor mai mici, dar bine facuti. Noi am crescut frumos in tot acest timp si am convingerea ca vom progresa bine in continuare, lucru care ar crea premizele unei echipe de viitor
aici, in Bacau. Sa nu uitam ca, in acest moment, 80 daca nu chiar 90 la suta din dintre cei mai buni tineri handbalisti ai României se afla in curtea noastra. Ei bine, eu cred ca in 2018, echipa aceasta, eventual cu inca un transfer sau doua, ar putea face o figura frumoasa in prima liga.

-Asta presupune, inainte de toate, rabdare.

-Da si eu cred ca vom beneficia de rabdare, dar si de sprijin. Daca si de data aceasta ne vom grabi si vom cere rezultate imediate, riscam sa dam gres. Important este ca avem potential. In pauza meciului cu Iasiul, ca sa dau cel mai recent exemplu, eram suparat pentru evolutia si scorul primei reprize. M-am uitat pe banca noastra si am vazut doar jucatori de nationala. Si Juverdianu, si Leordean, si Gal, si Freiwald, ca sa nu mai amintesc de cei mici, Dragan, Totir, Ionescu si Craciunescu. Chiar le-am, zis: “Cine suntem noi, ma baieti, ca sa ne chinuim cu Iasiul?”. In turneul de la Constanta, ca sa dau un alt exemplu, intr-o repriza am jucat doar cu juniorii. Si n-au facut-o deloc rau. Cresc pustii si cresc bine. Ca sa fac o analogie, in 2006 am pornit la drum cu doar patru seniori. In rest, doar pustime care a confirmat: Rares Paunica, Ionut Rotaru…

-Are vreo importanta ca am incheiat Cupa Municipiului Bacau pe locul 2?

-Conteaza doar pentru palmares si pentru publicul care, spre bucuria noastra, a venit in numar destul de mare la sala. Pentru mine, mai important este faptul ca am primit un numar mare de goluri sau ca, in anumite momente am suferit la capitolul combativitate.

-Saptamâna viitoare incepe campionatul.

-Noi suntem pregatiti, chiar daca inca nu se stie pe cine vom intâlni in startul campionatului. A aparut Botosaniul, Ploiestiul s-ar putea sa se retraga…Sa vedem… Dupa programarea actuala, am incepe cu Iasiul, dar eu zic sa mai avem rabdare o zi sau doua deoarece e posibil ca programarea sa se schimbe.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ