Lucian Stanciu-Viziteu, deputat de Bacău din partea Uniunii Salvați România (USR), a organizat, vineri, conferința de presă lunară. Parlamentarul s-a referit, în primul rând, la campania „Fără penali în funcții publice”, care, în județul Bacău, nu merge atât de bine cum și-ar fi dorit. „Foarte bine merge în Cluj și Sibiu”, a precizat el.

USR-iștii și voluntarii filialei au reușit să strângă până acum doar 1.000 de semnături pentru promovarea unei legi care să le interzică celor condamnați definitiv să fie aleși în administrația publică locală, județeană, în Parlament și la Președinția României.
E posibil ca, în zilele următoare, să sosească mai multe liste din teritoriu și să crească numărul semnăturilor până la 1.500. Echipa USR acționează mai ales în Bacău și Onești, dar există voluntari și în Buhoci, Gioseni, Nicolae Bălcescu, Asău, Oncești.

Deputatul a mai vorbit despre situația organizației județene, care a trecut de 100 de membri, și ultima inițiativă legislativă a USR care ar permite cetățenilor fără carte de identitate și CNP să beneficieze, totuși, de servicii de sănătate.

Apel către primarii PNL…

Stanciu Viziteu a explicat că există persoane care îi reproșează că a criticat actuala administrație fără temei. În replică, el a prezentat date obținute de la Direcția de Statistică Județeană care arată că lucrurile merg mai rău în 2018 decât în 2017: câștigul salarial mediu brut a crescut cu 36%, dar cel net a crescut cu 14%, cifrele de afaceri din industrie au crescut cu 21%, indicele de utilizare a locurilor de cazare a scăzut cu 27%, iar al autorizațiilor de construire, cu 24%.

În final, discuția a revenit la principala temă a conferinței de presă: campania „Fără penali în funcții publice”. De trei săptămâni, reprezentanții USR stau în stradă, dar fără prea mare succes. Nu există altă cauză decât slaba informare a cetățenilor, rata de refuz nefiind mai mare de 30% din numărul celor abordați, susțin membrii filialei.

Băcăuanii interesați pot veni să semneze „pentru” această inițiativă la sediul USR din strada G. Bacovia, nr. 10 sau pot să printeze formularul de pe site-ul campaniei, iar după semnare să-l aducă la USR Bacău.

„Îi invităm pe primarii liberali să ni se alăture deoarece este o inițiativă cetățenească, o inițiativă transpartinică”, a spus Lucian Stanciu-Viziteu, în final.

Alte articole