3 octombrie 2023

Ursulețul ,,Norocel” salvat de jandarmii băcăuani

HomeActualitateUrsulețul ,,Norocel" salvat de jandarmii băcăuani

Ursulețul ,,Norocel” salvat de jandarmii băcăuani

Alertat de lătratul insistent al câtorva câini, un locuitor din zona Coada Lacului de lângă orașul Dărmănești a vrut să afle motivul agitației acestora.

Apropiindu-se de copac spre coroana căruia lătrau câinii, bărbatul a observat un pui de urs speriat și a sunat la 112, solicitând intervenția autorităților.

Jandarmii s-au deplasat în scurt timp, iar la sosirea acestora, ursulețul a coborât din copac, fiind preluat de membrii echipajului.
Plutonierul adjutant Gherasimescu Cristian, subofițer operativ în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, ne-a mărturisit: ” M-a impresionat foarte mult când acest micuț pui de urs a venit fără teamă către noi și mă bucur că l-am putut salva.Mulțumesc persoanei care a apelat numărul unic de urgență 112 și a făcut posibilă salvarea, deoarece nu ar fi supraviețuit în pădure fără mama sa, având în vedere vârsta mică pe care o are. Puiul este bine în acest moment, este vioi și în grija specialiștilor.”

Jandarmii i-au dat să bea apă, l-au botezat “Norocel”, iar după o scurtă acomodare a fost predat reprezentanților Ocolului Silvic Lignum din Dărmănești, care l-au predat la Centrul pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din Bălan, județul Harghita.

Recomandăm cetățenilor să anunțe prin apel la numărul unic de urgență 112 situațiile de acest gen, pentru a putea fi luate măsurile necesare astfel încât animalele să nu sufere și de asemenea, dacă vedeți un urs, nu îi atrageți atenția, nu încercați să îl hrăniți sub nicio formă și, mai mult, nu faceți fotografii selfie cu urșii, oricât de inofensivi ar părea.

Alte titluri
Alte titluri

Prima zi liberă din noul an școlar

Ziua Internațională a Educației, sărbătorită în fiecare an pe...

Trafic restricționat în zona Orizont. Primăria a uitat să anunțe din timp

Strada Pictor Andreescu din Bacău a fost închisă circulatiei...

Simpozionul Național „Vasile Pârvan”, sub semn aniversar

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhivele...

Ultimele știri