In luna decembrie a.c., în urma acțiunilor desfășurate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, au fost depistate 29 de personae care erau dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanțele de judecată.

În baza planului “SĂRBĂTORI DE IARNĂ ÎN SIGURANȚĂ”, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău din cadrul structurilor de ordine publică și investigații criminale au depistat, în perioada 1-17 decembrie a.c., 20 de persoane urmărite în temeiul legii.

Dintre acestea, 13 persoane aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 11 fiind urmărite național, iar o persoană figura urmărită la nivel internațional. Trei persoane aveau mandate de arestare preventivă, iar în patru situații existau emise sentințe penale de internare.

PUBLICITATE

De asemenea, polițiștii au depistat 9 minori semnalați dispăruți, care au fost încredințați familiilor sau internați în centre pentru minori, stabilindu-se totodată că nu au fost victim lae vreunei infracțiuni.

A fost depistat un tânăr de 26 de ani, din Moinești, împotriva căruia au fost instituite măsurile urmăririi la nivel național și internațional, întrucât se sustrăgea de la executarea unei pedepse cu închisoarea.
Tânărul a fost condamnat de Judecătoria Moinești la o pedeapsă de 2,6 ani pentru comiterea infracțiunii de furt calificat și a fost încarcerat la Penitenciarul Bacău.

În municipiul Bacău polițiștii au depistat un minor de 17 ani, pe numele căruia a fost emisă sentinţă penală prin care s-a dispus măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o durată de un an, pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de tâlhărie, comise în dauna a trei personae vătămate.
Minorul a fost condus și internat la Centrul Educativ Târgu Ocna.

În urma unei descinderi imobiliare polițiștii au depistat un bărbat de 31 de ani din Bacău, pe numele căruia Tribunalul Bacău a emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.
Cele în cauză are de executat o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi accesarea ilegală a unor sisteme informatice și a fost încarcerat la Penitenciarul Bacău.

Polițiștii au efectuat o descindere imobiliară în comuna Racova, în urma căreia au identificat un bărbat de 34 de ani, cetățean român cu domiciliul în Germania, pe numele căruia a fost emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.
Bărbatul în cauză a fost condamnat la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la furt cu consecinţe deosebit de grave şi complicitate la accesarea ilegală a unor sisteme informatice și a fost încarcerat la Penitenciarul Bacău.

A fost depistat de polițiști un bărbat de 47 de ani, din comuna Letea Veche, posesor al unui mandata de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Bacău.
Cel în acuză are de executat o pedeapsă de 11 închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier și a fost încarcerat la Penitenciarul Bacău.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ