29 noiembrie 2023
EvenimentURGENT! Cod Portocaliu în Județul Bacău - Avertizare Meteorologică pentru Fenomene Periculoase

URGENT! Cod Portocaliu în Județul Bacău – Avertizare Meteorologică pentru Fenomene Periculoase

Județul Bacău se află sub avertizare cod portocaliu, fiind afectat de fenomene meteorologice periculoase. Conform meteorologilor, între orele 20:20 și 21:00, se vor înregistra vânt puternic cu rafale de peste 70-80 km/h, însoțit de o vijelie puternică. De asemenea, există riscul producerii de grindină de dimensiuni medii și descărcări electrice frecvente în această zonă.

Fenomenele meteo extreme vor fi însoțite și de averse torențiale ce se estimează că vor depăși 25-30 l/mp, ceea ce poate duce la posibile inundații și probleme în trafic. Zonele afectate în mod deosebit de această avertizare sunt Moinesti, Comănești, Buhuși, Dărmănești, Bălcani, Poduri, Asău, Mărgineni, Blăgești, Pârjol, Agăș, Berești-Tazlău, Gârleni, Ghimeș-Făget, Berzunți, Zemeș, Măgirești, Palanca, Solonț, Brusturoasa, Racova, Scorteni, Strugari, Ardeoani.

Autoritățile locale și naționale au fost alertate cu privire la situația meteorologică critică și au luat măsuri de prevenție și intervenție în caz de nevoie. Se recomandă populației din zonele menționate să rămână în interiorul locuințelor pe parcursul codului portocaliu și să evite călătoriile în măsura posibilului.În astfel de condiții extreme, este crucial să se acorde o atenție deosebită măsurilor de siguranță și să se urmărească informațiile și actualizările oficiale ale autorităților. Cetățenii sunt îndemnați să rămână vigilenți și să colaboreze cu autoritățile pentru a preveni situații periculoase sau de urgență.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri