24 aprilie 2024
ActualitateUnul dintre cei mai cunoscuți vloggeri s-a întâlnit cu tinerii informaticieni din...

Unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri s-a întâlnit cu tinerii informaticieni din Bacău

Cristian Dascălu, unul dintre cei mai cunoscuți videobloggeri din România, a fost prezent în acest weekend în Bacău pentru a discuta cu pasionații de informatică angrenați în cercul de informatică “Programare cu răbdare”, coordonat de profesorul Bogdan Pătruț. Întâlnirea, organizată de Asociatia EduSoft, s-a petrecut la Fundatia Sfantul “Ioan Bosco, unde aproape 200 de tineri l-au ascultat pe vlogger vorbind despre experiențele sale.

Cristian a fost bursier la Facebook și Google, iar de curând tocmai a primit oferte din partea acestor companii, pe care le-a refuzat. De ce a ales Cristian să rămână în România? Ce planuri de viitor are? Ce fel de probleme se dau la interviurile din marile companii IT? Cum se rezolvă acestea? Despre acestea și despre multe altele s-a discutat timp de mai multe ore, într-o atmosfera relaxată.

Bogdan Pătruț, fost profesor la Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău, actualmente cadru didactic al Universității Al I Cuza din Iași, spune că acest gen de întâlniri se va repeta.



Între viitorii invitați la cercul de “Programare cu răbdare” se numără prof. Szabo Zoltan (Reghin) și prof. Adrian Panaete (Botoșani), care coordonează lotul României la Olimpiada Internațională de Informatică, Silvia Stegaru, specialistă în informatică, co-fondatoare Codette, o organizație care ajută femeile să lucreze în domeniul IT, prof. dr. Adrian Atanasiu și prof. dr. Stelian Niculescu, cadre didactice universitare din București, pionieri ai informaticii din România.

De asemenea, sunt invitați și oameni care în lucrează în alte domenii ale educației STEM, precum Cristian Presură, cercetător la compania Philips, Olanda, autorul cărții “Fizică povestită” și tânăra Daniela Andrioaie, bursieră de la Airbus, de care Deșteptarea a scris recent.

STEM reprezintă un concept educațional ce se bazează pe ideea de educare a elevilor și studenților în patru domenii: știință, tehnologii, inginerie și matematică, folosind o abordare mulți-disciplinară și aplicată. Mai degrabă decât a preda aceste discipline separat și distinct, STEM le integrează într-o paradigmă de învățare coerentă bazată pe aplicații din lumea reală.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri