13 iunie 2024
ActualitateUniversitatea „George Bacovia” din Bacău a stabilit noi măsuri pentru desfăşurarea sesiunii...

Universitatea „George Bacovia” din Bacău a stabilit noi măsuri pentru desfăşurarea sesiunii de examene

Școlile și-au stabilit programele, știu exact cum vor încheia anul școlar, cum se vor da examenele naționale. Dar universitățile ce decizii au luat? Cum vor încheia situația școlară a studenților, cum se vor susține examenele de licență și master, cum se va recupera materia pierdută, cum se va organiza admiterea? Astăzi prezentăm deciziile luate de Universitatea „George Bacovia” Bacău.

[lock_content]

Lect. univ. dr. Violeta Urban, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative a Universității „George Bacovia” din Bacău ne-a declarat că s-au luat toate măsurile necesare ca studenţii acestei instituții de învățământ superior să poată susţine examenele aferente semestrului al II-lea din anul universitar în curs.Cum și când se vor susține examenele

Astfel, la Universitatea „George Bacovia” Bacău se va respecta structura anului universitar, așadar studenții din anii terminali vor susţine examenele în perioada 18 mai – 7 iunie 2020, iar cei din anii neterminali, în perioada 1 – 21 iunie 2020. Pentru a evita aglomerările de persoane, atât de periculoase în contextul actual, şi pentru a da posibilitatea fiecărui student să fie examinat, conducerea instituției de învățământ superior a decis că sesiunea de examene se va desfăşura în două moduri, la alegerea studentului: examinare online cu ajutorul Aplicaţiei Google Classroom deja utilizată pentru activitatea didactică, sau la Universitate, respectând cerinţele de distanţare fizică şi fluxurile de acces în clădire. Nu vor fi programate mai mult de 3 examene într-o zi, examenele vor avea loc în săli cu suprafaţă mare, nu vor fi prezenţi, în acelaşi timp, mai mult de 10 studenţi într-o încăpere şi se vor respecta toate celelalte măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

„Personal, nu recomand a doua variantă, cea a examinării la Universitate, pentru a evita cât mai mult posibil contactul între studenţi, dar și între studenţi şi personalul didactic. Tocmai din acest motiv, rugămintea mea către studenţi este să susţină examenele online”, este îndemnul pe care lector univ.dr. Violeta Urban îl dă studenţilor.

Notările pentru examenele susţinute online se vor face înainte de data stabilită pentru examenul fizic la universitate, astfel se va şti exact câţi studenţi urmează să fie examinaţi în sala de examen, tocmai pentru ca instituția să organizeze susţinerea acestor examene în sălile de curs, în bune condiţii. Se dau asigurări că, în condiţiile evaluării online, nu se va face rabat de la calitatea actului educaţional: „Cadrele didactice titulare de curs, împreună cu titularii de seminar/laborator stabilesc modalitatea de evaluare online, adaptată stării actuale, garantând o evaluare la standarde academice corespunzătoare, ca şi până acum”, a mai spus decanul Violeta Urban.

Calendarul admiterii   

În ceea ce priveşte admiterea pentru anul universitar 2020-2021, și aici se va respecta calendarul deja stabilit, astfel că la data de 1 iulie 2020, Universitatea „George Bacovia” din Bacău va da start admiterii, atât prin înscrieri online, cât şi prin depunerea dosarului de candidat la sediul Universităţii, respectându-se toate condiţiile impuse de contextul actual.

Examenul de licență/dizertație, în iulie

Totodată, studenţii şi masteranzii din anii terminali vor susţine examenul de licenţă/disertaţie la termenul aprobat de Senatul Universităţii, adică în prima săptămână a lunii iulie. În funcţie de evoluţia situaţiei în România, se vor lua deciziile privind modalitatea de susţinere a acestora şi se vor anunţa absolvenţii în timp util, pentru a se putea pregăti.

 „Desfăşurarea sesiunii de examene în condiţii de siguranţă atât pentru studenţi, cât și pentru cadrele didactice şi personalul didactic-auxiliar este o prioritate a conducerii universităţii noastre, în acest moment. Am reuşit să ne mutăm toată activitatea didactică în mediul online, începând cu data de 12 martie 2020, şi vom face, în continuare, toate eforturile necesare ca parcursul educaţional al studenţilor să nu fie afectat.

Le transmit studenților noștri că îmi doresc să îi ştiu sănătoşi și în siguranţă. Îi invit să interacţionăm online în continuare, să promoveze examenele online pentru a nu mai fi nevoiţi să se deplaseze la Universitate şi să fim cu toţii responsabili acum pentru a ne relua activitatea în sala de curs, acolo unde ne place nouă, din toamnă.”

lect. univ. dr. Violeta Urban, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative din Universitatea „George Bacovia” Bacău

[/lock_content]

 

 spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri