UZPR

Jurnaliștii băcăuani care sunt membri ai Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) s-au întâlnit la SIF Moldova, săptămâna trecută, pentru a-și alege conducerea.

În acest moment, în UZPR Bacău sunt legitimați 29 de ziariști, alți cinci având dosarul în lucru. Urmare a votului secret, Filiala Bacău va fi condusă de un consiliu director format din Cornel Cepariu – președinte al organizației, Leonard Popa – vicepreședinte, Ștefan Radu – secretar general, Silvia Pătrășcanu, Mihai Buznea și Aurelian Chiscop, membri.

Ceilalți jurnaliști care au fost nominalizați pentru a ocupa funcții de conducere sunt Dan Sion, Ioan Enache, Nelu Bîșcă, Eugen Verman, Elena Țintaru, Lili Adochiței și Marius Manta.

Conform statutului, UZPR este „asociația profesională de creație publicistică și jurnalistică a ziariștilor din România și din comunitățile românești de peste hotare”, continuatoare a organizației omonime înființată în 1919.

UZPR a fost constituită în conformitate cu prevederile Constituției României și ale OG 26/2000 cu modificările ulterioare și are statut de utilitate publică.

Cornel Cepariu – președinte al organizației, Mihai Buznea – membru, Leonard Popa – vicepreședinte, Ștefan Radu – secretar general / foto: Nelu Bîșcă

2 COMENTARII

  1. Lipsa de profesionalism nu cred că poate fi imputata celor enumerați în articol.Cei responsabili de degradarea continuă a acestui fenomen se regăsesc acum în bloguri obscure și pline de frustrări și răutate cum nici în ferme cu animale nu găsești. Felicitări inițiatorilor, succes și poate este o șansă pentru renașterea presei de calitate în Bacău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here