Echipa „Vranceanu” in sala de sport de la „Unirea”

In marele proiect desfasurat la Colegiul National „Gh.Vranceanu” s-a mai consumat o runda de intreceri. Este vorba despre „Unirea cu Vranceanu”, un proiect inedit inceput inca din 2007, impreuna cu Colegiul „Unirea” din Focsani.

De data aceasta, intreg liceul bacauan a petrecut alaturi de partenerii lor vranceni, unde elevi si profesori au creat un tot unitar si au dat uniformele scolare, pe costume populare sau de gala si pe echipamentele de sport, pentru a participa in competitii artistice si sportive (fotbal, handbal, baschet, volei, tenis de masa, „trasul sforii” si sah).

Gazde au fost de data aceasta cei din Focsani. „Practic, in acest proiect, sunt doua intâlniri pe an scolar: prima, toamna, in noiembrie, la Colegiul National «Unirea» din Focsani, si a doua primavara, in aprilie, la colegiul nostru”, a declarat prof. Gabriel Andrei, directorul CN „Gh.Vranceanu”.

Aceste intâlniri se caracterizează prin umor, fair play, prietenie si intarirea constiintei de grup pentru fiecare dintre cele doua colegii. Din anul 2008 sunt implicate in concurs si majoretele celor doua institutii de invatamânt, iar din 2013 s-a decis sa se concureze si la capitolul activitati artistice.

Asa se face ca si acum, la intâlnirea din Focsani, peste 30 de profesori de la „Vranceanu” si 200 de elevi s-au „duelat” cu colegii din „Unirea”.

„Daca de la ei s-au remarcat doi prezentatori foarte buni, mai multe perechi de dansatori care au prezentat fiecare câte un tip de dans sau un duet format din doua eleve cu voci foarte bune, si noi am avut momente foarte bune”, a mai spus directorul Andrei.

Au sustinut momente artistice la superlativ, elevii bacauani Oana si Alin Diaconu, Raluca Mocanu si Bogdan Chirita, Bianca Ciuche si Razvan Paduraru (la dans), Trupa Unknown Crew, Georgiana Olteanu, Aura Sova si Paula Florescu (pe diferite momente muzicale), Adina Paduraru si Miruna Cojocaru (la chitara).

Meciul de fotbal intre profesori a fost atractia principala din punct de vedere sportiv si s-a incheiat cu victoria gazdelor cu 3-2. In final nu au existat invinsi si invingatori, pentru ca totul s-a transformat, ca de fiecare data, intr-o adevarata distractie la care au participat toti “vrancenii” si prietenii lor din Focsani, sustinuti si de galerii. Proiectul va continua la primavara, când elevii si profesorii bacauani ii vor invita, din nou, in competitii pe colegii lor din Vrancea, de data aceasta in Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ