Volei feminin/ Stiinta Bacau a câstigat pentru a treia oara consecutiv Cupa României in fata lui Dinamo Bucuresti

Antrenorul Stiintei, Florin Grapa a declarat ca s-a obisnuit cu manifestarile nesportive ale conducatorului dinamovist Marian Stefan, care si-a retras marti echipa de pe teren

Finala Cupei României, the day after. Victorioasa din nou in fata lui Dinamo, Stiinta Bacau nu s-a intors acasa marti seara, dupa finala cu cântec de la Cheile Gradistei. Voleibalistele bacauane au ales sa petreaca noaptea in localitatea montana din apropierea Brasovului nu pentru a sarbatori succesul, ci pentru a evita peripetiile de luni, atunci când, din cauza conditiilor meteo neprielnice, autocarul lor a fost pe punctul de a se rasturna intr-o prapastie! Prin urmare, detinatoarea Cupei a pornit la drum spre casa ieri dimineata, dupa ce a servit cafeaua direct din…trofeu!

La cafea, antrenorul Florin Grapa a facut si un scurt remember al circului de marti seara, atunci când, la scorul general de 2-2 si la 12-9 pentru Stiinta in setul decisiv, conducatorul dinamovist Stefan Marian “Piticu”, aflat in pragul unei crize de nervi, si-a scos echipa de pe teren, studentele fiind declarate invingatoare la masa verde. “Sincer, eu m-am obisnuit cu acest gen de manifestare din partea lor.

De doi ani de zile e aceeasi poveste; când pierd, iar in fata noastra cam pierd mereu, cei de la Dinamo dau vina numai si numai pe arbitri”, a declarat Florin Grapa, amintind si de faptul ca la ultimele doua finale, dinamovistele, incitate de conducatorul lor, au refuzat sa se prezinte la festivitatea de premiere.

De data aceasta, sotia “Piticului”, Ana-Maria Stefan si coechipierele sale au facut-o de-a dreptul de oaie: s-au retras de pe teren, invocând greseli de arbitraj vazute doar de ele; echipa cu “pitici” pe creier, ce sa-i faci?

“Inainte de toate, vreau sa precizez ca la faza respectiva, unde de altfel Dinamo a si primit punctul de 12-9, arbitrii au judecat foarte corect. Adevarul este ca Dinamo a avut meciul si trofeul in mâna, conducând cu 2-1 la seturi si cu 24-22 in partialul al patrulea. Au avut mai multe mingi de meci pe care nu le-au fructificat deoarece noi am avut puterea de a veni din urma, egalând la seturi si ducând finala in decisiv, iar asta le-a scos din minti pe adversare. Cine le-a impiedicat sa ia Cupa atunci când aveau 24-22?”, a spus Grapa, care a adaugat:

“Si noi am pierdut pe mâna noastra setul al doilea si n-am facut scandal desi la 2-0 cred ca nu s-ar mai fi pus problema câstigatoarei. Asta e voleiul; din pacate, unii s-au obisnuit doar cu circul si nu este in regula. Concluzionând, ma bucur ca am invins-o din nou pe Dinamo, ma bucur ca am câstigat din nou Cupa, iar succesul nostru este perfect meritat”.

Revenita acasa, Stiinta va intra intr-o scurta vacanta cu prilejul Pastelui, studentele urmând sa-si reia pregatirile saptamâna viitoare, la finalul careia o asteapta primele doua partide cu CSM Bucuresti, in finala mica a Diviziei A1. De data aceasta, o finala care se va juca pâna la capat, indiferent de situatia de pe tabela.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ