Dupa integrare, chiar am sperat ca s-a deschis usa prosperitatii si a libertatii. Acum, eu, ca cetatean de rând, nu mai cred nici in UE, nici in liderii democratiei noastre postrevolutionare. As vrea sa apuc ziua in care sa spun ca Guvernul României este un administrator priceput al banilor, bunurilor si serviciilor publice.

Asta ar insemna sa avem un premier care sa stie ce e bine pentru tara, sa vrea binele tarii, sa fie foarte hotarât sa-l faca si sa poata, adica sa nu fie legat de diverse grupari prin obligatii care au la baza acte ilegale sau cel putin imorale. Asta nu se va intâmpla.

Oricum, nu prea curând. Disperarea e cu atât mai mare cu cât descopar ca nici in UE nu exista solidaritate, consecventa, reguli corecte, aceleasi pentru toti, liderii Uniunii fiind preocupati exclusiv de propriul confort. Sunt interesati sa aduca hrana sanatoasa pentru cetatenii lor, obtinuta pe terenurile noastre, folosind forta de munca prost platita.

PUBLICITATE

Sa desfaca pe piata noastra alimente de proasta calitate, dar frumos ambalate, pentru a obtine profit. Cumpara teren in România, planteaza hectare de livezi sau legume, le culeg, le conserva la noi, apoi le duc in tara lor, cu PIB cu tot. Noua ne livreaza sucuri si gemuri colorate cu E-uri, conserve din carne imbibata cu monoglutamat de sodiu, pâine care nu a intânit un gram de drojdie. In acelasi timp, ameninta ca fermierii români vor fi nevoiti sa restituie subventiile incasate in 2016 din cauza ca au fost prea mari.

Si statul român ii ameninta pe agricultorii nostri: cica nu vor primi despagubiri pentru seceta daca au, in zona, canale de irigat. In zadar explica taranii ca acele canale se afla la mare distanta, iar tarlaua nu se iriga cu galeata.

Persecutarea agricultorilor autohtoni si favorizarea “capitalistilor” occidentali, adica a strainilor care au capital deoarece bancile lor dau credite cu dobânda mica, se intâmpla sub dulcea obladuire a guvernantilor, dar si din cauza parlamentarilor care fac legi in favoarea jefuitorilor. Unii tradeaza pentru “o mostra” din profit, o excursie, un parteneriat etc., altii pentru ca dorm in fotoliul captusit cu banii nostri si habar nu au ce se intâmpla in jurul lor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ