Trei reprezentanti, patru trofee nationale cucerite la campionatele de unifight destinate seniorilor si desfasurate in localitatea Baicoi (judetul Prahova). Intr-o disputa cu 12 cluburi din tara, provenind din Bucuresti, Ploiesti, Râmnicu Sarat, Constanta sau Târgu Jiu, sportivii bacauani coordonati de Mihai Gosav au reusit sa urce pe fiecare treapta a podiumului de premiere.
Cele mai stralucitoare medalii au fost aduse de Stefan Iftimie, care a devenit campion la Light Contact si vicecampion la Full Contact (categoria 95 kg). Sportivul legitimat la Dinamo si totodata practicant al judo-ului sub bagheta prof. Constantin Manole si-a invins toti oponentii inainte de limita in lupta pentru titlu. "N-am avut probleme si nici emotii la Light Contact, mi-am terminat repede adversarii", povesteste Stefan Iftimie, dublu medaliat national la un an dupa primele antrenamente de unifight.
La Full Contact, lucrurile se complica. O stie si Paul Severin (SCM), obisnuit de asemenea cu lupta din concursurile de kick-boxing. "Unifight-ul este un sport complex si extrem de spectaculos", subliniaza sportivul medaliat cu bronz la categoria 80 kg pentru ca in semifinale a fost nevoit sa declare forfait din cauza unei accidentari la glezna. Dupa un prim meci câstigat lejer a urmat o disputa mult mai solicitanta cu un adversar din Târgu Jiu, in care Paul Severin s-a impus la puncte, dar cu pretul incheierii competitiei.
Tot bronz si tot la Full Contact a obtinut Stefan Iogu (Dinamo), la categoria 90 kg, "Apreciez ca au avut curajul sa lupte", le-a transmis antrenorul Mihai Gosav, care a mentionat totodata ca "acesti sportivi intra in vederea selectionarii in lotul national de seniori".
Dana Popa

Alte articole