Taierile ilegale din padurea care se intinde pe teritoriul comunelor Ungureni si Buhoci, mai exact amploarea furturilor si viteza cu care dispar copacii i-au alarmat pe locuitori. Ei mai reclama, de asemenea, ca rigolele care sunt situate de-a lungul drumului din Ungureni sunt pline de crengi.

“E foarte adevarat ca se taie, dar nu de azi, de ieri. Se fura de foarte multa vreme. Se fura si din Parincea, si din Horgesti! Au facut praf padurea parintilor mei, poti sa pui pepeni acolo”, a declarat Vasile Bibire, primarul comunei Ungureni.

Satul Milesti din comuna Parincea se invecineaza cu padurea Ungureni. De acolo vin hotii, noaptea, cu topoare si carute.

PUBLICITATE

“S-a sunat si la Politie, si la 112, au venit jandarmii, i-au mai prins, i-au amendat, le-au confiscat lemnul, dar nu s-au potolit”, afirma edilul. Crengile care umplu rigolele nu provin, insa, din taierile ilegale, ci sunt urmarea prabusirii copacilor incarcati de chiciura. Trei nopti au muncit angajatii Primariei Ungureni sa degajeze zona:

“Am curatat mai intâi copacii cazuti ca sa se poata relua traficul, s-a recuperat lemnul, iar saptamâna aceasta vom curata rigolele de crengi. E foarte mult de munca”, arata Vasile Bibire.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. vai ,sa pus (cumva) pe treaba acest primar, a degajat lemnul de pe carosabil ca sa-l duca la primarie pentru centrala si la scoli a dat lemn de plop, copii nu au nevoie de prea mare caldura, dar padurea din Viforeni ( nici a parintilor mei nu mai este de mult) nu vede ca nu mai exista se poate pune de multi ani pepeni, pe aia nu o vede ca cei care au furat sau mai fura ce a ramas sant prietenii care il voteaza la alegeri.

  2. Halt domnule Bibire..La Horgesti padurea este pazita de padurarii Ocolului Silvic Bacau.Este adevarat ca initiativa nu a fost a edililor comunei,ca pe baza lor..dumnezeu cu mila.Asa ca hotii nostri au profitat de prostia voastra,inclusiv a silvicultorilor de la Ocolul Traian,si au facut jaf in padurile voastre.De ce primare nu incerci sa te reciclezi de la cei care con duc Ocolul Silvic Bacau, si sa ajuti oamenii din comuna pe care o conduci de multi ani.Daca padurea pafrintilor tai a fost distrusa si nu ai luat nicio masura, inseamna ca a fost mita electorala.Ai tacut din gura si hotii,impreuna cu rudele lor te-au votat.Ce primar bun!Oricum, el are de unde sa se aprovizioneze cu lemne.La multi ani primare si ai grija,toate se platesc.

  3. Atat il intereseaza pe domnul primar,daca asta e hal de primar,ca i-au furat padurea parintilor lui. Dar celelalte paduri nu le-a vazut ca dispar? Bineinteles ca nu le-a vazut,doar si-a primit si el dreptul. Tocmai el si-a gasit sa vorbeasca? El,care e capul hotilor din toata zona Ungureni. Cum a putut sa ajunga el la al patrulea,al cincilea mandat,cat o fi,dovedeste cate invarteli a facut. Dar lucrurile se vor schimba, Asa ca…domnule primar…multa fericire in vila cu piscina din Bibiresti!

LĂSAȚI UN MESAJ