In doua saptamâni, românii cu drept de vot sunt asteptati la urne sa-si aleaga viitorii primari, consilieri locali si consilieri judeteni. Votarea incepe, pe 5 iunie, de la ora 7 si se incheie la ora 21. Alegatorii trebuie sa se prezinte la sectia de vot cu actul de identitate.

In acest an, pentru prima data, in sectia de votare va fi prezent un operator de calculator care va scana buletinul fiecaruia dintre cei care doreste sa-si exprime optiunea, pentru a se impiedica votul multiplu. Daca sistemul informatic nu va functiona in vreun moment in acea zi, datele vor fi preluate manual, pe hârtie si se va consemna ora la care a avut loc votarea.

Pentru alegatorii din municipiul Bacau, delimitarea sectiilor de votare poate fi aflata deschizand acest document PDF.

PUBLICITATE

In municipiul Bacau vor functia 124 de sectii de votare.

Pentru celelalte localitati din judetul Bacau, sectiile de votare se pot afla de pe acest document.

In judet, vor fi deschise 634 de sectii de votare.

Potrivit legii, la locale dreptul de vot se exercita numai in comuna, orasul sau municipiul in care alegatorul isi are domiciliul sau resedinta.

In municipiul Bacau vom avea un consiliu local format din 23 de consilieri si un consiliu judetean cu 31 de membri.

Ordinea pe buletinul de vot

Biroul Electoral Judetean a stabilit ordinea in care vor aparea pe buletinele de vot candidaturile la Consiliul Judetean.
Iata care este aceasta: 1. UNPR, 2. PNL, 3. UDMR, 4. ALDE, 5. PSD, 6. PSRO, 7. M10, 8. Sorin Sova – independent

Ordinea pe buletinul de vot la Primaria Municipiului Bacau
pentru functia de primar: 1. Dragos Luchian (PNL), 2. Dragos Stefan (ALDE), 3. Cosmin Necula (PSD), 4. Constantin Scripat (MP), 5. Cristinel Manolache (PSRO), 6. Claudiu Dorneanu (M10), 7. Romeo Stavarache (independent), 8. Cristian Ghinghes (independent), 9. Emil Melinte (independent).

pentru consilierii locali: 1. PNL, 2. ALDE, 3. PSD, 4.MP, 5.PSRO, 6. M10, 7. Cristian Ghinghes – independent

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ