Directia de Servicii Publice trebuie sa ridice cadavrele de animale, dar asteapta sesizari de la bacauani

Sunt frecvente episoadele in care pe strazile orasului Bacau zac zile in sir lesuri de animale care au fost lovite de masini. Cadavrele ajung pe marginea drumului, de unde nimeni nu se oboseste sa le ridice. Unii soferi reusesc sa le evite, altii nu mai au ce face si le calca o data si inca o data.
Ne-am intrebat cine trebuie totusi sa observe astfel de situatii si sa ia masuri.

Purtatorul de cuvânt al Directiei Sanitar Veterinare arata clar ca „obligatia legala de a curata teritoriul in acest caz apartine primariei si Consiliului Local, prin institutiile subordonate. Dar, fiecare primarie trebuie sa aiba contract cu Protan care sa le preia si sa le incinereze”, sustine Florin Balta.

Asadar, in cazul Primariei Bacau, obligatia revine tot Directiei de Servicii Publice. „Le strângem si noi daca le vedem sau daca angajatii le observa in perimetrul lor de munca, dar ar fi util ca si oamenii sa ne semnaleze astfel de cazuri la telefonul de la salubrizare, 0234/512198. Noi le ridicam de pe spatiul public si apoi le ducem la Protan pentru eliminare”, a declarat seful directiei, Gabriel Gritcu.

PUBLICITATE

Acesta sustine si ca este nevoie de intelegere din partea oamenilor pentru ca volumul de munca al angajatilor acestei institutii este foarte mare si ca, pe de alta parte, in cazul in care vad situatii punctuale este mai bine sa le anunte ei insisi, nu sa astepte ca autoritatile sa se autosesizeze.

Iar daca in oras cadavrele dispar mai repede, nu acelasi lucru se poate spune despre animalele moarte pe drumurile judetene sau nationale, acolo unde cel mai frecvent acestea sunt calcate de atâtea ori incât devin una cu soseaua sau vreun trecator milos reuseste sa le traga pe marginea drumului. Atentie, insa, cadavrele de animale pot transmite boli infectioase in cazul in care se intra in contact cu ele.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ