Mare parte dintre lucrările promise pentru acest sezon de Constantin Scripăț, viceprimarul Bacăului, au fost realizate.

„Am finalizat ridicarea la cotă a căminelor de canalizare, a grătarelor de la gurile de scurgere și răsuflătorilor de gaze de pe străzile George Bacovia, Mihai Eminescu, Iosif Cocea și Banca Națională. S-a intervenit și pe alte străzi punctual, acolo unde exista pericolul producerii de accidente. Acestea erau intervenții care nu suportau amânare”, a declarat viceprimarul.

E vorba despre ridicările efectuate pe străzile Mărășești, Oituz (în zona RMB), bd. Nicolae Bălcescu (în spatele Prefecturii), str. Licurici din Șerbănești, Digu Bârnat, spre Selgros, și Vasile Pârvan din Cartierul CFR. Edilul susține că lucrările sunt în grafic.

„Am început lucrările și le vom continua chiar dacă apar nemulțumiri privind disconfortul cauzat de procedură. După ce se toarnă bitum, zona e semnalizată și trebuie ocolită, dar asta durează 2-3 zile, până când se usucă bitumul. Nu blocăm traficul, se circulă pe un fir, apoi pe celălalt”, afirmă Constantin Scripăț.

Asfaltarea continuă, plombarea așteaptă!

În paralel, au fost demarate lucrări de asfaltare pe str. Garofiței, Aleea Vișinului, George Apostu, bd. Unirii (în dreptul complexului din Șerbănești), Pictor Aman (de la Cascada până la intersecția cu Miron Costin) și în zona Sălii Sporturilor.

„Este frezat asfaltul vechi, apoi se toarnă un covor asfaltic nou, arată viceprimarul. E regretabil că lucrările de plombare care ar fi trebuit să înceapă la 1 aprilie au întârziat. Am avut un contract de achiziții pentru plombări cu Bloc-Bac, dar a fost contestat și trebuie să așteptăm răspunsul Comisiei Naționale de Soluționare a Contestațiilor.”

Sunt nivelate și balastate, în continuare, străzile neasfaltate din Izvoare, Gherăiești și Șerbănești. În parcul gării, angajații primăriei au toaletat arborii și arbuștii, au scos cioatele, au cărat mormanele de gunoaie și materiale de construcție, apoi au plantat flori și gazon. Urmează să fie montate bănci și, poate, un foișor.

„Noi chiar ne-am implicat, primăvara aceasta, în activitățile de curățare și înfrumusețare a Bacăului. Sper ca cetățenii să observe și să se bucure”, declară viceprimarul Constantin Scripăț.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

20 COMENTARII

 1. Dl Scripat esti convins ca pe G Bacovia s-a terminat lucrarea?
  Chiar la intersectia de la fostul Centrofarm sunt guri de canal neridicate si mai sunt si pana la intersectia cu Mioritei!
  Nu te lua dupa constructori si dupa trepadusi ca sunt mincinosi si au interes la bani.

 2. strada Iosif Cocea lasa de dorit de la un capat la altul, sugrumata de masini parcate pe ambele sensuri de mers, fara locuri de parcare, copaci netoaletati, spatii verzi inexistente, pubele de gunoi in locuri total neamenajate….si exemplele pot continua.
  cu o gura de canal ridicata la nivel, nu se face primavara……
  situatia este general valabila pentru tot cartierul nord!

 3. Domnule Scrpati citeam saptamina trecuta in ziar ca incepeti curatenia si in parcu Cancicov dar nu se vede nici o activitate am trecut zilele acestea prin parc dar mizeria este la fel cum era si la inceputu luni iar de ciori ce sa mai spunem de mizeria si zgomotu ce il fac Nepotelu meu nici nuci nu mai vrea sa merga in parc de frica ciorilor si ca el mai sunt si alti copii si oameni maturi

 4. Întotdeauna vor fi nemulțumiri. Nu au cum ,omenește cei de la primarie sa asfalteze tot orașul când vor bacauanii.dacă este un grafic și se urmează vom vedea și rezultatele în curând.

  • Nu “cand vor” bacauanii..ci cand trebuie. ..si daca dupa graficul lor lejer si boieresc noi ne rupem masinile inca jumatate de an, atunci e ceva in neregula, Mimi.

 5. Un singur lucru…”Nici in 20 de ani nu veți reuși sa zugraviți ceea ce a construit tata, daramite sa construiți ceva nou!” mare dreptate a avut Nicusor.

 6. Gurile de scurgere trebuiesc si desfundate de cei de la CRAB deoarece ele sunt colmatate cu gunoaie sau nisip si bitum de la asfaltari si nu mai colecteaza apa pluviala de pe unele strazi de ani buni.

 7. Calea Bârladului, este distrusă de firma Erbaşu – Bucureşti (în Bacău nu s-a găsit vreo firmă), chiar dacă a promis refacerea la starea iniţială, după terminarea canalizării … însă numai promisiuni, dar se continuă fel de fel de accidente rutiere în zonă, din cauză că pe o mare distanţă se circulă pe un singur fir de arteră…. Fapte vrem, NU vorbe …. Haideţi să fim şi noi odată gospodarii acestui municipiu, care pe vremea lui Săndulache, era de frunte….

 8. DACA SE FACE CEVA E RAU ,DACA NU SE FACE E SI MAI RAU…OAMENI GEN FANICA PASCU, CARE NU AU FACUT NIMIC IN VIATA LOR , CRITICA, CRITICA SI IAR CRITICA . ROG ADMINISTRATIA SA ISI CONTINUE PROGRAMELE SI SA NU BAGE IN SEAMA ACESTI LATRAI…

 9. In Bacau este dezastru.stiti ce inseamna grija de imagine? uitati-va la intrarile in oras ,starda Arcade Septilici este praf ,intrarea inspre Dacia Service veche,este ca in Africa(acum 20 de ani ca intre timp si acolo arata mai bine).

 10. Se observa ca se face ceva in orasul acesta.Dar vreau sa-l intreb pe d-nul primar,strada Const.Musat cartierul de vile cind o sa se asfalteze pentru ca observam ca sintem lasati de izbeliste.Nu mai spun ca nici lumina nu avem pe strada .Avem vreo sperata d-le primar …..
  ..

LĂSAȚI UN MESAJ