Se muncește intens în Dărmănești, unde autoritățile, împreună cu organizațiile și antreprenorii, vor fi gazde ale Târgului Gospodăriilor de Produse Montane numit „La porțile Nemirei”.

Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, la ora 13,30, cu un cuvânt de întâmpinare rostit de Toma Constantin, primarul orașului, și discursurile invitaților. Vor fi vizitate standurile de preparate tradiționale, apoi va fi prezentat un concept nou, aparținând Asociației Crescători de Vaci Bălțata Românească tip Simmental, cu sprijinul Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) din județul Bacău: „Abator containerizat și rulotă comercială mobilă”.

După teorie, se va trece la practică: degustare de produse locale în sala Ballroom, organizată cu sprijinul Primăriei, și un spectacol de folclor pe scena din piațetă. Sâmbătă, de la ora 10, oaspeții vor putea privi și cumpăra produsele gospodarilor din 14 localități, iar fermierii vor beneficia de ateliele de lucru privind organizarea de piețe, magazine și abatoare, urmate de discuții. Seara, toată atenția va fi îndreptată spre artiști. Pe scenă vor urca Brândușa Pavel, ansamblurile „Cununa Asăuanilor”, „Mugurașii agășeni”, „Zestrea” și grupul vocal Gheorghe Podoleanu.

„Fostele glorii” ale Bacăului, pe teren!

Duminică, crescătorii de animale vor fi invitați la seminarul „Soluții de dezvoltare pentru comunitățile rurale de munte”, susținut de dr. Radu Antohe, ASE București – Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului. Simultan, „La porțile Nemirei” vor avea loc inaugurarea Complexului Sportiv UZU Dărmănești și, de la ora 11, trei meciuri de fotbal: UZU Dărmănești – Fotbal Club Vulcănești din Republica Moldova, apoi un joc demonstrativ al fostelor glorii ale sportului băcăuan și un joc amical de divizia B între echipa locală și Fortuna Pleșeni. După premierea sportivilor, seara va aparține iarăși artiștilor.

Alți invitați, alte momente de plăcute emoții: Iuliana Covaci, Amalia Ferdeș, Anesia Colac, Ștefania Pătru, ansamblurile „Datini Trotușene” și „Zestrea” seniorilor. Evenimentul organizat de Primăria Dărmănești, GAL Valea Muntelui, Degustarium, Fabricat în Dărmănești și Livada Minunată va dura trei zile și trei nopți.


PUBLICITATE