Observatorul Astronomic din Bacau, recent inaugurat, este nu doar un simplu obiectiv in acest oras, de pus pe o lista a realizarilor. Este cu adevarat o gura de oxigen intr-un oras care uneori pare ca isi pierde perspectivele.

Personal, ca pasionat de astronomie de peste 30 de ani, il vad ca pe o oaza de cunoastere, mai ales pentru tineri. E modern, demn pentru spectacolul pe care Universul ni-l ofera clipa de clipa, dar spre care, din pacate, ne ridicam ochii prea rar.

De multe ori s-a intâmplat sa fiu inconjurat de copii carora, sub bolta instelata, le-am impartasit din tainele Universului, atât cât am reusit sa le patrund. Copii absolut insetati de stiinta, curiosi, cu o tolba de intrebari mereu plina, asa cum sunt multi dintre noi, fascinati de infinitul Universului, de astre, de eventualitatea sa nu fim singuri printre stele, pe grauntele albastru pe care vietuim. Din toate aceste motive, noul nostru Observator astronomic, poate cel mai modern din tara, este o prezenta absolut utila bacauanilor.

PUBLICITATE

Si am vrea sa credem ca acest nou obiectiv al orasului este inca un semn de normalitate in comunitatea noastra, in care uneori vedem doar mult cenusiu. Dar, vorba aceea: cele rele sa se spele, cele bune sa se adune. Asa ca daca totul va decurge normal, in scurt timp vom avea in oras si un nou compartiment de radioterapie, un aeroport modernizat, o sosea de centura si, de ce nu, poate chiar o autostrada care sa ne duca si mai aproape de lumea larga si civilizata.

Sunt semne bune, de care avem multa nevoie, mai ales ca parca ne-am saturat sa vedem de aproape noua ani cum Spitalul Municipal tine in mocirla aproape intregul complex spitalicesc, cum lucrari edilitare incep si nu se mai termina, cum se pierd bani europeni din cauza incompetentei si coruptiei. Asadar, sa ridicam ochii din grijile zilnice si sa privim si partea luminoasa a lucrurilor, pentru ca intr-adevar exista.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Felicitari domnului presedinte Dragos Benea si consilierilor judeteni pentru proiectul finalizat si personalului planetariului astronomic condus cu succes de doamna director Miriam Vlase pentru ca au revitalizat in inima Bacaului un obiectiv turistic important si speram sa conduceti aceasta institutie pe cele mai inalte culmi ale cercetarii astronomice romanesti si mondiale. Mult succes in activitatea de educatie si cercetare!

LĂSAȚI UN MESAJ