21 iunie 2024
EvenimentUn român, unul dintre cei mai căutați fugari din Europa, prins în...

Un român, unul dintre cei mai căutați fugari din Europa, prins în Spania, unde traia sub un nume fals de 15 ani

Agenții Poliției Naționale Spaniole, în colaborare cu Poliția Locală Deltebre, au reușit să rețină unul dintre cei mai căutați infractori din Europa în orașul Deltebre (Tarragona). Individul în cauză, căutat intens de autoritățile române pentru trafic de persoane, trafic de minori și alte infracțiuni grave, a fost descoperit după ce s-a ascuns cincisprezece ani în orașul spaniol.

Fugarul, inclus în lista “CEI MAI CĂUTAȚI FUGARI A EUROPEI”, a fost identificat după ce poliția română a transmis informații privind prezența acestuia în Deltebre. Ordinul European de Arestare și Predare (OEDE) emis încă din 2009 a fost pus în aplicare în urma unei investigații meticuloase.Individul, condamnat de instanțele românești ca autor material al traficului de persoane, traficului de minori și a două infracțiuni împotriva persoanelor, se bucura de o acoperire  eficientă sub o identitate falsă și activitatea sa de consultant imobiliar. Acesta locuia în Deltebre de cincisprezece ani, fără ca cineva din anturajul său să fie conștient de trecutul său.

După arestare, fugarul a fost prezentat Judecătoriei Centrale de Urgență numărul 5 Tortosa, unde a fost dispusă detenția acestuia până la finalizarea procedurilor legate de Ordinul European de Arestare și Predare.

Individul riscă o pedeapsă de 10 ani de închisoare în România pentru infracțiunile comise împotriva victimelor sale.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img