20 aprilie 2024
EvenimentUn român a mers în Sahara ca să înregistreze sunete pentru filmul...

Un român a mers în Sahara ca să înregistreze sunete pentru filmul Dune 2

George Vlad, cunoscut pentru călătoriile sale în întreaga lume în căutarea sunetelor naturii, a adus un aport esențial la crearea peisajului sonor al planetei Arrakis din filmul recent Dune 2. Pentru a captura sunetele autentice ale deșertului, Vlad a organizat o expediție epică în Sahara.

“În Sahara, am lucrat împreună cu localnicii tuaregi, care m-au ghidat către locațiile ideale pentru înregistrări și m-au ajutat să supraviețuiesc în mijlocul deșertului,” a declarat Vlad pentru Hotnews.ro. “Lucrul în deșert a fost extrem de dificil, având în vedere că temperatura atingea 45 de grade Celsius în timpul zilei. A trebuit să muncesc intens dimineața devreme, înainte de răsăritul soarelui, astfel că mă trezeam în jurul orei 3-4 dimineața și lucram în întuneric cu ajutorul unei lanterne.”Conform unei postări a Ambasadei SUA pe FB, experiența lui Vlad în capturarea sunetelor naturii l-a propulsat în proiecte de amploare precum documentarul BBC Planet Earth 3, iar în industria cinematografică de la Hollywood, este implicat în cel puțin un proiect major, programat să fie finalizat în acest an.

Filmul „Dune 2” a primit recenzii extrem de favorabile de la critici, fiind considerat de mulți „un blockbuster fără egal”. Partea sa anterioară, „Dune 1”, a strâns nu mai puțin de 10 nominalizări la premiile Oscar și a generat încasări de peste 400 de milioane de dolari la nivel global în box office.

George Vlad continuă să își pună amprenta sonoră în industria cinematografică și să surprindă audiențele cu sunetele fascinante ale naturii, aducând astfel o contribuție esențială la realismul și impactul filmelor de succes.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri